Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman ve beraberindeki heyet Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 26 Ekim 2020 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
İl Müftüsü Mehmet Yaman, Hicri Takvime göre Mevlid-i Nebi Haftası’nın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Rebîülevvel ayının 12. günü başladığını ve 1 hafta boyunca kutlandığını belirterek, müftülük olarak Koronavirüs sebebiyle kısıtlı da olsa çeşitli programlarla Peygamber Efendimizi (SAV) ve onun örnek hayatını anacaklarını söyledi. 
Bu yıl ki Mevlid-i Nebi Haftasının temasının "Peygamberimiz ve Çocuk" olarak belirlendiğini kaydeden Yaman, geleceğimiz olan çocuklarımıza Peygamber efendimizin gözünden bakabilmek, bugüne ve yarınlara Kur'an ve sünnet perspektifinden çözümler sunabilmek adına 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası'nı bu tema ile kutlayacaklarının altını çizdi. İl Müftüsü Yaman, daha sonra Kırşehir İl Müftülüğünün yaptığı çalışmalar ve programlar hakkında Rektör Karakaya’yı bilgilendirdi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tüm Müslüman âleminin Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutlayarak, çocuklarımızın doğru yetiştirilmesi hususunun önemine vurgu yaptı. 
Çocukların ihtiyaçları, sağlığı, eğitimi, güvenli ve huzurlu bir geleceğe hazırlanması hususunda toplumun bütün fertlerine ve kurumlarına büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Rektör Karakaya çağın tehdit ve tehlikelerinden çocuklarımızın korunması gerektiğini söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, İl Müftüsü Mehmet Yaman’a teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)