Kırşehir İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesi tarafından İl Müftülüğü’ne uzun yıllar hizmet etmiş ve emekli olmuş görevlilere yönelik iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen iftar programına, İl Müftüsü Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Hacı Ahmet Başaran İl Müftülüğü görevlileri ve emekli personel katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programına yaklaşık 50 kişi katıldı. İftar sonrası yapılan duanın ardından İl Müftüsü Mehmet Yaman günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaparak misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Müftü Yaman, “Bugün burada emekli olmuş din görevlilerini bir arada görmek bizleri son derece mutlu etti. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yaman, daha önce din hizmeti sunan ve vefat eden din görevlilerine Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine devam ederek,  Ramazan ayının önemine dikkat çekti.

Verilen iftar yemeğinin personelinin kaynaşmasına, birlik ve beraberliğine yönelik olduğunu belirten Müftü Yaman, imamlık vazifesinin manevi değerinin başka bir vazife ile ölçülemeyeceğini, imamlık mesleğinin zor olduğu kadar manevi değerinin de yüksek bir vazife olduğunu ifade etti.

Programa katılanlardan Ramazan ayı ile ilgili duygu ve düşüncelerin alındığı iftar yemeği samimi bir ortamda gerçekleşti.

Program sonunda iftara katılanlara ayrı ayrı teşekkür eden İl Müftüsü Mehmet Yaman, bundan sonra personel ile zaman zaman değişik vesilelerle bir araya gelmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Emekli görevlilerin de, böyle bir program için hazırladıkları için memnuniyetlerini dile getirip teşekkürlerini ilettiler.

Katılımcıların iyi dilek ve temennilerini dile getirmesi ile program sona erdi. (HABER MERKEZİ)