ilistihdam-2-copy

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 Yılı 4. Olağan Toplantısı Vali Necati Şentürk başkanlığında İŞKUR Toplantı Salonunda yapıldı.
Kurum ve kuruluş yöneticilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, il düzeyinde mevcut işletmelerin istihdamla ilgili problemlerinin tespiti, istihdamın korunması ve işsizliğin önlenmesi için alınabilecek tedbirlerin bu toplantıda görüşüleceğini söyledi.
İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının ilimizdeki işsizliği azaltmak adına önemli olduğuna değinen Vali Necati Şentürk, “Bir önceki toplantıda alınan kararlar gereği Yürütme Kurulunca oluşturulan eylem planları bugünkü toplantıda kurulun bilgisine sunulacak. İl düzeyinde mevcut işletmelerin istihdamla ilgili problemlerinin tespiti, istihdamın korunması, işsizliğin önlenmesi için alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi de bugünkü toplantıda Kurul üyeleri ile görüşülüp değerlendirilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanında ‘İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Dalı’ açılması da bugünkü toplantının bir başka gündem maddesidir” dedi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol'un kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerini bilgilendirdiği toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.