TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) Kırşehir İl Müdürlüğü İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2015 yılının ilk toplantısında Vali Vekili Mucur Kaymakamı Arif Yalçın başkanlığında geçtiğimiz Çarşamba günü bir araya geldi.

Türkiye İş Kurumu Kanunu kapsamında il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları yürütmek amacıyla kurulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2015 yılı 1. toplantısı, İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Arif Yalçın, “Vatandaşın gerçek gündemi malumunuz işsizlik. İnsanlarımıza güzel noktalarda, istedikleri pozisyonlarda istihdam üretmek önemli ve öncelikli bir görevdir. Bunu tabi ki bir organizasyonla, karşılıklı koordinasyonla takvime bağlayarak yapmak durumundayız. Sistematik ve planlı çalışmak zorundayız. Daha önce alınan kararların uygulanmasını takip etmek ve oluşacak talepler doğrultusunda yeni çalışmalar yapmak hepimizin sorumluluğundadır. Umuyorum ki güzel sonuçlar olur ve birçok insanımızı istihdam ederiz. İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması adına güzel çalışmalara vesile olur bu toplantı” dedi.
Daha sonra İŞKUR İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, 2014/4. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında alınan kararlar gereği Yürütme Kurulunca oluşturulan eylem planlarının Kurulun bilgisine sunulması ve uygulama sonuçları hakkında kurula bilgi sundu.

İŞKUR İL İSTİHDAM TOPLANTISI_3 copy
İŞKUR İl Müdürü Akyol, Kırşehir’in Kaman ilçesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Kaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mevcut alanlar ve dallar ile eğitim faaliyetlerine devam edilerek ilave olarak Makine Teknolojisi Alanında “Endüstriyel Kalıp Dalı” ile “Yiyecek İçecek Hizmetleri” alanının; Kaman Fatma Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ise Grafik ve Fotoğrafçılık alanına “Grafik ve Fotoğrafçılık Dalı” Halkla İlişkiler ve Organizasyon alanına “Halkla İlişkiler Dalı” ile “Halkla İlişkiler Elemanı Dalı” açılmasına karar verildiğini belirtti.
Makine Teknolojisi alanında “Endüstriyel Kalıp Dalı” ile “Yiyecek İçecek Hizmetleri” alanının açılması hususunda Bakanlık yazısı beklenirken, “Grafik ve Fotoğrafçılık Dalı” Halkla İlişkiler ve Organizasyon Alanına “Halkla İlişkiler Dalı” ile “Halkla İlişkiler Elemanı Dalı” açıldı.
İŞKUR İl Müdürü Akyol, 2014 Yılı 4. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında alınan kararlara ilişkin, “2014 yılı işgücü eğitim planına 50 kişiye kadar Makine Bakım Onarımcısı kursunun dahil edilmesine karar verilmiş, Neoplast firması ile % 50 istihdam garantili UMEM kursu açılmıştır” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Denetim Kurulu tarafından hazırlanan denetim raporlarına ilişkin kurula bilgi veren Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, 2014 yılı faaliyet raporunu kurulunu onayına sundu. Rapor kurul üyelerince onaylanırken, toplantıda 2014 yılı işgücü eğitim planına 25 kişilik ceviz yetiştiriciliği, 5 kişilik tornacı, 6 kişilik ahşap doğrama montaj elemanı, 20 kişilik domates yetiştiriciliği, 20 kişilik doğalgaz iç tesisatı cihazı montajcısı, 35 kişilik sürü yönetimi, 50 kişiye kadar da makine bakım onarımcısı kurslarının dahil edilmesine yönelik karar alındı.
Kırşehir’deki işgücünün niteliklerini artırmak ve istihdam edilebilirliklerini daha kolay sağlayabilmek amacıyla 2015 yılı yıllık işgücü eğitim planının da kurul üyelerince onaylandığı Kırşehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 Yılı 1. Toplantısı’nda, 2015 yılında Toplum Yararına Programı’nın uygulanması için bütçenin kullanılması hususunda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne yetki verildi.
Engellilere Yönelik Proje Desteği kapsamında iş kurma projesi başvurusunda bulunan Kamile Erdoğan, Mustafa Öksüz, Abdulmuttalip Özkan ile engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik proje başvurusunda bulunan Anadolu Sakatlar Derneği Kırşehir Şubesi’nin projeleri de değerlendirildi.
İl düzeyinde mevcut işletmelerin istihdamla ilgili problemlerinin tespiti, istihdamın korunması, işsizliğin önlenmesi için alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir araya gelen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılının birinci toplantısı, üyelerin görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.