Kırşehir İl Genel Meclisi AK Parti Grubu, Kırşehir Belediyesi’nce Muharrem Ertaş’ı Anma etkinliğinde yapılan siyasi mesaj içeren program için bir kınama mesajı yayınladı.
İl Genel Meclis Salonunda meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
6 Aralık 2020 tarihinde Kırşehir Belediyesi tarafından Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen “Muharrem Ertaş Anma Etkinliği” adı altında siyasi mesajlar verilmiş
 Bu topraklara mal olmuş büyük ozanlarımız birilerinin siyasi şovuna alet edilmiştir.
Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş bu kadim coğrafyanın bu toprakların bu milletin bağrından çıkmış tüm topluma mal olmuş siyaset üstü insan hazineleri büyük ozanlarıdır.
Bu büyük ustalarımızın, ozanlarımızın sözde anma etkinliği adı altında bu devlete ihanet etmiş, teröris ve sözde devrimci kişilerin reklamının yapılması, siyasi mesaj verilmesi, türkülerle yad edilmesi, büyük ozanlarımızla birlikte anılması bu topraklarda yaşayan milletimize şehrimize Kırşehir halkına ihanettir, saygısızlıktır.
Bizler AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri ve Grubu olarak Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve çalışma ekibini şiddetle kınıyor, bu yapılan saygısızlıktan dolayı halkın önünde özür dilenmesini bekliyoruz. 
İl Genel Meclisi AK Parti gurubu ve üyeleri olarak hiçbir siyasi ideolojik düşünceden uzak bir şekilde, abdal kültürümüzün yegane temsilcileri büyük ozanlarımızın aziz hatıralarını daime içtenlikte yad ediyoruz.
 Kırşehir kamuoyuna saygıyla duyururuz.  (HABER MERKEZİ)