Seyfi: “Kimse tüm topluma mal olmuş, halkımızın duygusu ve sesi olan ozanlarımız üzerinden siyaset yapamaz…”
Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, Kırşehir Belediyesi’nce düzenlenen Muharrem Ertaş’ı Anma Etkinliği adıyla siyasi mesaj içeren programa tepki gösterdi.
 Kırşehir Belediyesince hafta sonu gerçekleştirilen Muharrem Ertaş’ı anma programı ile ulusal bir kanalda yayınlanan anma etkinliğinde siyasi mesajlar verilen program hakkında değerlendirmede bulunan İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi; şunları ifade etti:
“Yaklaşık yirmi aylık görev süresince ilimize gözle görülür herhangi bir hizmet ve projesi olmayan, taş üstüne taş koymayan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve ekibi, ilimize sayısız eserler kazandıran ve hayal edilemeyen birçok projeyi hayata geçiren eski Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’nin eserlerinden biri olan büyük ustamız Neşet Ertaş’ın adını taşıyan Kültür Merkezinde, sözde Muharrem Ertaş’ı anma etkinliğinde siyasi şov yapılmış, devrim naraları atılmış, söylenen türküler sözde devrimcilere ithaf edilmiştir.

“Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş başta olmak üzere tüm ozanlarımız siyaset üstü yaşayan insan hazineleridir. Ustaların ustası Muharrem Ertaş ve bozkırın tezenesi Neşet Ertaş halk ozanıdır, bu topraklarda yaşayan insanların duygularına tercüman olmuş gönül insanlarıdır.
“Büyük ozan ve ustaların abdaldık geleneğinin temsilcilerinin anma töreninde, teröristleri anma ve onları bir kahraman gibi gösterme çabasına dönüştürdüler. Bu teröristler devlete karşı gelmiş, adam öldürmüş, hırsızlık yapıp banka soymuş devlete karşı gelmiş vatan hainleridir. Bu terörist ve arkadaşlarını kültürümüzün taşıyıcıları ile birlikte anmak çok büyük bir gaflet ve saygısızlıktır, vicdansızlıktır. Kırşehir ve Kırşehir halkına hakarettir. Kimse tüm topluma mal olmuş, halkımızın duygusu ve sesi olan ozanlarımız üzerinden siyaset yapamaz.
“Buradan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve ekibini kınıyor, bu yapılan siyasi şovun kamuoyu önünde özür dilemelerini bekliyoruz. Bizim için son derece önem arz eden abdallık geleneğimizin yegâne değerlerini kirli siyasi şovlarında kullanmaktan vazgeçmelerini diliyoruz. 
“Bizler AK Parti ailesi olarak milletimizden aldığımız güçle, milletimizin sevgisi ve duasıyla, bizleri biz yapan toplumumuzun ortak değerleri olan kültürümüzü, geleneğimizi, örf ve adetlerimizi bu toprağın sesi olan gönül insanlarımızı, ozanlarımızı, değerlerimizi bu kirli siyasetçilerden daima koruyacağız." (HABER MERKEZİ)