Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına ilişkin Azerbaycan’a bir destek mesajı yayımladı.
İl Genel Meclis Başkanımız Seyfi mesajında; şunları ifade etti:
“Ermenistan silahlı kuvvetlerinin uluslararası hukuku ihlal ederek Azerbaycan'a yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bölgenin huzur ve güvenine yapılmış bu saldırı birçok sivil ve masum insanı da hedef almıştır. Ermenistan’ın bölgedeki barışı bozacak saldırıları bir an önce durdurması gerekiyor.
“Kardeş Azerbaycan'ın kendi halkını ve toprak bütünlüğünü koruması için yaptığı meşru müdafaa hakkını destekliyorum.
“Kardeş kelimesinin en güzel şekliyle vücut bulduğu Azerbaycan ve Türkiye arasındaki bağ, yaşanan ortak tarihi geçmiş ve paylaşılan coğrafya ve kader birlikteliği sebebiyle Aziz Milletimiz her zaman ve her şartta can Azerbaycan’ın yanındadır ve yanında olmaya her daim devam edecektir.
“İki devlet, tek millet anlayışıyla her daim huzur ve istikrarın savunucusu olan Türkiye’miz, bundan sonra da tüm imkanlarıyla toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında olan gardaşımız Azerbaycan'ın yanında yer almaya devam edecektir.
“Bu vesile ile Azerbaycanlı şehitlerimiz için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve hükumetine taziyelerimi iletiyor, yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)