Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İslam âleminin heyecanla beklediği, bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen 11 ayın Sultanı Ramazan ayına girmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik mesajında; şunları söyledi:

“Sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı Ramazan ayına ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı, yüce anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemidir. Bu ay hepimiz için güzel fırsatlar sunuyor. Ruhlarımızı, kalplerimizi, gönüllerimizi ve bedenimizi arındırmak, sükûta kavuşturmak için küçücük gayretlerde bulunmamız yeterli olacaktır.

Oruçlarımız bizleri terbiye etmeli, kurtuluşumuza vesile olmalıdır. Yalnızca aç kalarak değil, bütün kötülüklerden kaçınarak, oruç ibadetimizi kemale erdirebilir, rahmetinden faydalanabiliriz. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazan ayını bu erdemli özelliklerin yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz. On bir ayın sultanı Ramazan ayının başta Kırşehirli hemşehrilerime, milletimize, İslam Dünyası'na ve bütün insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Bu duygularla tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını en derin duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” (HABER MERKEZİ)