Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkanı Çelik, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, bayramın Kırşehir’e, ülkemize ve tüm dünyaya huzur ve mutluluk getirmesini temennisinde bulundu.

Mesajında, bayramların toplumsal yaşamda vazgeçilmez önem taşıdığını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, şunları kaydetti:

“Manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan, toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı Kurban Bayramı’nı bu yıl da hep beraber kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam âlemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar, sosyal huzurumuzu da pekiştiren manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir. Bayramlarımız, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir.

“Bayramlar, birliğimize ve bütünlüğümüze kast edenlere verilecek en güzel cevaplardır. Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve sevinçlerin mutluluklara dönüştüğü bu anlamlı bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber yaşamalıyız. Sosyal dayanışmanın, şefkat duygularının ve paylaşmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramlarımız, aziz milletimizin inanç köklerinin ne kadar sağlam olduğunun da bir nevi ispatı gibidir. Bizlere düşen görev; zenginiyle-fakiriyle, yaşlısıyla-genciyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmek; Milletçe birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği; sevinçte, kederde bir ve beraber olabilmenin yüce erdemine ulaşıldığı günler haline getirebilmektir. Kurban Bayramımızın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyor; Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyor. Aziz Milletimizin, değerli vatandaşlarımızın ve tüm İslâm âleminin Kurban Bayramını kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)