İstanbul ve Siirt'te sürdürülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 2 yıldır aranan eski kurmay binbaşı H.G, Kırşehir'de saklandığı hücre evinde gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla 2 yıldır aranan eski kurmay binbaşı hücre evinde yakalandı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli eski kurmay binbaşı H.G, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilince izini kaybettirerek kayıplara karıştı.
FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında İstanbul ve Siirt Sulh Ceza Hakimliklerince 2 yıl önce hakkında yakalama kararı çıkarılan H.G, Siirt, İstanbul, Eskişehir ve Ankara'da 2 yıl süreyle farklı ikametlerde saklandıktan sonra beşinci kent olarak Kırşehir'e kaçtı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri, kent merkezinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının saklandıkları FETÖ'nün "gaybubet evi" olarak adlandırdığı hücre evine operasyon düzenledi.
Operasyonda 4 il değiştirip Kırşehir'e gelerek saklanan eski kurmay binbaşı H.G, gözaltına alındı.
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen H.G, emniyette işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi. KIRŞEHİR (AA)