Kırşehir’in ilk fabrikatörü 

İhsan Yeşilli vefat etti

    Köy bakkallığından fabrikatörlüğe yükselip Kırşehir’in önde gelen sanayicileri arasına giren ve 25 yıl Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüten hayırsever işadamı İhsan Yeşilli 90 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevini yürütürken Meytaş, Çemaş, Oralsan, Kervansaray Yem Sanayi ile Termal Turizm A.Ş.’nin kurulmasına öncülük eden ve bu sanayi kuruluşlarının uzun yıllar yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüten İhsan Yeşilli evli ve 6’sı erkek, 3’ü kız 9 çocuk babasıydı.
Kırşehir’in ilk fabrikatörü olan ve uzun yıllar fabrika ve işletmelerinde yüzlerce insana iş ve aş veren İhsan Yeşilli, ömrünün sonuna kadar Kırşehir’in gelişip kalkınması için bütün gücünü ortaya koymuştu.
Bir süredir rahatsız olan İhsan Yeşilli bugün 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yeşilli’nin cenazesi bugün Bağbaşı Mezarlığı’nda kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Bu arada Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, yıllarca TSO Başkanlığı yapan İhsan Yeşilli’nin vefatının ardından bir açıklama yaptı ve vefatından duyduğu üzüntüyü ifade etti. 
Başkan Mustafa Yılmaz, “1970-1987 ve 1989-1995 tarihleri arasında 25 yıla yakın bir süre Odamızda Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan değerli büyüğümüz İhsan Yeşilli’yi kaybetmenin acısını yaşıyoruz. İhsan Yeşilli, genç yaşta başladığı ticari hayatta çalışkanlığı, yenilikçiliği, müteşebbis ruhu ve vizyonerliği ile ilimizde büyük başarılara imza atmış ve hepimiz için önemli bir rol model olmuştur. Değerli büyüğümüz İhsan Yeşilli’nin ani ölümü hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak, Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine sabr-ı cemil ve camiamıza başsağlığı dileriz” dedi.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. (HABER: SALİH GÜNER)