Başkan Ekicioğlu: “Amacımız Kırşehir halkına arıtılmış ve yaşamsal olarak en kaliteli su verilmesini sağlamaktır”

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ’NİN DEVRİ KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NE YAPILDI

Yeni Kuyular İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı teknik heyeti tarafından yapılan incelemeler sonrasında geçici kabul yapılarak, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ve Kırşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Belediyemize devri gerçekleştirildi.

Yapılan işlem sonrasında yer altı suyu kaynaklarından temin edilen suyun arıtılması amacıyla 250 l/s (21.600 m3/gün) kapasiteli membranlı paket tip arıtma tesisi yapımı tamamlanarak Kırşehir halkının kullanımına sunulacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Su hepimizin ortak değeridir; değerimize sahip çıkalım” dedi.

Başkan Selahattin Ekicioğlu, yaşanan iklim değişiklikleri ve su kullanımındaki-tüketimindeki plansızlıkların meydana getirdiği olumsuzlukların giderilmesi için Kırşehir Belediyesi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek şu açıklamada bulundu:

“Belediyemize devri gerçekleşen Tesis kapsamında Paket Arıtma, İdari Bina, Jeneratör Binası, Dekantör Binası, Membran Binası, Havalandırma Binası, Fosseptik yapısı, Teknik galeri, Bekçi ve Tesis Giriş kapısı, Tesis çevre duvarı ve tel çit imalatları tamamlanmış durumda. Suyun kaynağından musluğa ulaşabilmesi ve Kırşehirli hemşehrilerimizin tüketimine sunulabilmesi için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz tarafından içme suyu kaynakları ve dağıtım sistemi içerisinde yenileştirme çalışmalarımız da aralıksız bir şekilde sürmektedir.

Yeni içme suyu hatlarının inşa edilmesi, hatlarda yer değişikliği yapılması ile yenileme ve bakım – onarım çalışmaları sebebiyle zaman zaman planlı kesintiler yapılsa da Kırşehirli hemşehrilerimizin mağdur olamamaları için alternatif kuyu arayışlarımız da sürmektedir.

“Ülke genelinde ve ilimizde yaşanan kuraklık sebebiyle yer altı sularında çekilme olduğu da gözlenmektedir. Hatta bu su çekilmesi nedeniyle daha önce faal olan iki kuyumuzdaki su tamamen çekilmiş ve Belediye olarak alternatif kuyu çalışmalarımız başlatılmıştı. Halkımız için önem arz eden su konusunda; Yeni Kuyular İçme suyu Arıtma Tesisi de DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ve Kırşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile devri gerçekleştirilmiş oldu. Amacımız Kırşehirli hemşehrilerimize kireçsiz ve yaşamsal olarak en kaliteli suyu vermektir. Su kullanımında hepimizin ileri derece hassasiyet göstermesi gerekiyor. Su hepimizin ortak değeridir; değerimize sahip çıkalım.” (HABER MERKEZİ)