Mimarlar Odası Kırşehir Temsilcisi Mehmet Kurt:

“Hükümet Konağı’nda ikinci bir yanlışa gidilmemeli”

Mimarlar Odası Kırşehir Temsilcisi Mehmet Kurt, Kırşehir’de kaynak yetersizliği nedeniyle inşaatı duran Hükümet Konağı’nın son günlerde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredildiği yönünde yapılan duyumlara tepki göstererek, “Bu devasa bina için devletimizin temeline 13 milyon lira harcadığını duyuyorum. Böyle büyük bir binanın şehir içinde yurt olarak değil, amacına uygun şekilde Hükümet Konağı olarak devam etmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.
Kırşehir’de Adalet Sanayi, Kütüphane, Tarım İl Müdürlüğü ve diğer okul ve resmi binaların yıkılarak yeniden inşa edildiğini ifade eden Başkan Mehmet Kurt, şunları söyledi:
“Ne yazık ki Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir ilimizde de iri binalar yıllardır yapılır ve yapılmaya devam eder. Biz oda alarak bu binaların şehir merkezinden zaman içinde şehir dışına kaldırılarak, yani daha müsait olan bölgelere yapılmasını arzu ettik. Çünkü bu şekilde şehrin sadece bir bölümünün değil, genelinin planlı büyüyüp, gelişmesini istedik. Ancak bu görüşlerimize herkes katkı sunmadığı gibi tersini yapanlar da olmuştur. İşte Kırşehir’de bir takım kişiler ben yaptım oldu mantığı içinde hareket ederek şehir içine devasa bir Hükümet Konağı yapılmasını kararlaştırdı. Öğrendiğim kadarıyla buranın temeline 13 milyon lira gibi büyük bir rakam harcandı. Yaklaşık iki yıldır ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatı duran Hükümetin Konağı projesinde bir takım tadilatlar yapılarak Kredi ve Yurtlar Kurumu’na tahsis edildiği ve dolayısıyla burasının yurt olarak değerlendirileceği duyumlarını alıyoruz. Biz oda olarak o zaman buranın, yani şehir içinde büyük bir alana hükümet konağı yapılması gerektiğini, ancak küçük bir alana böyle devasa bir Hükümet Konağı’nın yapılmasının yanlışlığına karşı çıkmıştık. Nasıl ki bu alanın Hükümet Konağı olarak yapılması bir yanlışsa, şimdi bu devasa binanın da yurda dönüştürülmesi de o kadar çok yanlış olacaktır. Çünkü şehir içinde, bu bölgede böyle büyük bir yurt binasına ihtiyaç yoktur. Umarım Kırşehir’i yöneten Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve tüm sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri böyle büyük bir yanlışa onay vermezler.”
Başkan Mehmet Kurt, açıklamasının sonunda yaklaşan Kurban Bayramı’nın tüm ülkemize ve Kırşehirimize sağlıklar ve mutluluklar getirmesini diledi. (HABER: SALİH GÜNER)