Seher Başkan “Gazeteciler Günü” ziyaretinde gazetemize açıkladı:

“Hükmet Konağı üzerinde bakanlıklarda çalışmalar sürüyor”

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yönetin kurulu üyeleriyle birlikte bugün gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret etti.

Tüm gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Seher Ünsal, gazetemiz imtiyaz sahibi Salih Güner ile Kırşehir üzerinde bir süre sohbet ettiler.

Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Seher Ünsal, “Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Bugün Kırşehir Belediyesi’nde yaşanan sorunları ve sıkıntıları da basınımız gündeme getirmeli ve doğru bilgileri halkımıza aktarmalı” dedi.

Kırşehir’de yapılan pek çok yatırım ve hizmetlerin altında AK Parti’nin imzası bulunduğuna da dikkat çeken Başkan Seher Ünsal, “Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip   Erdoğan’ın Kırşehir’de temsilcisi olarak her gün halkımızla birlikte sahadayım. Onların her türlü sorunlarını, istek ve beklentilerini karşılamaya çalışıyorum. Bugün Kırşehir Belediyesi’nde neler yaşandığını halkımız görüyor ve bizim hizmetlerimizi daha iyi anlıyor. CHP’li Belediye Başkanı Sayın Ekicioğlu verdiği vaatlerin hiçbirisini yerine getiremediği gibi bizim AK Parti döneminde yapılan hizmetleri de koruyamamıştır. Hiç kimsenin işiyle, aşıyla oynamayacağını söyleyerek göreve gelen Başkan Ekicioğlu’nun şu kış günü 25 kişinin işinin son vermesini de üzüntü ile karşılıyorum. Bu konuda yazılı ve görsel basın mensuplarımıza da büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, son 20 yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur. Kamuoyunun doğru, eksiksiz ve hızlı şekilde bilgilendirilmesi için gecesini gündüzüne katan bütün basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Salih Güner’in Hükümet Konağı’nın son durumu hakkında bilgiler istemesi üzerine de bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, “Ben malumunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını bütün Kırşehir  kamuoyuyla paylaşmıştım. Hükümet Konağı olarak yapımına başlanan, daha sonra yurda dönüştürülen binanın yeniden Hükümet Konağı yapılması talebimiz olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyla ilgili gerekli talimatları ilgili bakanlıklara vermiş ve bugün Hükümet Konağı’nın yapımı için bakanlıklarımızda çalışmalar yapılacaktır. İnşallah bu süreç tamamlanır ve Hükümet Konağımızın yapımına başlanarak en kısa sürede hizmete açılır” diye konuştu.  (HABER: BEYHAN BALLI)