İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen

“Hiçbir emperyalist güç

bize yönelik sinsi emellerinde

başarıya ulaşamayacaktır”

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, Atatürk’ün Kırşehir’e Gelişinin 102. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına bağlı kaldığımız ve göstermiş olduğu çağdaş uygarlığın üstüne çıkma ülküsünü akıl ve bilimin ışığında sürdürdüğümüz sürece hiçbir emperyalist güç bize yönelik sinsi emellerinde başarıya ulaşamayacağını belirten İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Değerli Kırşehirli Hemşerilerim,

“22-25 Aralık 1919 tarihi Kırşehirliler için unutulmayacak bir dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal Paşa, emperyalist güçlere karşı bağımsızlık meşalesini yaktığı Samsun’dan çıkarak Ankara’ya giden yolculuğu sırasında Kırşehir’e de uğrak vermişti. Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki Heyet-i Temsiliye üyeleri, Kırşehir sınırları içerisinde kaldıkları dört gün içinde ve geçtikleri her yerde yoğun bir ilgi ile karşılaşmış ve halkın tam bir desteğini almışlardır.

“Bu ziyareti takip eden Millî Mücadele döneminde Kırşehir halkı bağımsızlık için elinden gelen her türlü maddi ve manevi desteği vermiştir. Bağımsızlık kazanıldıktan sonra da Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve inkılâplarına tüm kalbiyle bağlanan Kırşehir halkının bu desteği artarak devam etmiştir.

“Mustafa Kemal Paşa Kırşehirlilerin bu yoğun ilgi ve desteğini unutmamış olacak ki, Millî Mücadele'den sonra da Kırşehir'i sık sık ziyaret etmiş, Millî Mücadele'ye emeği geçenleri unutmamıştır. Şüphesiz bu büyük savaşta isimli veya isimsiz, Kırşehirli veya başka yerlerden, birçok kahramanın emeği var. Biz bugün bağımsızlığımızı onlara borçlu olduğumuzu biliyor ve şanlı tarihimize Millî Mücadele sayfasını onurla ekleyen bu kahramanlarımızı asla unutmuyoruz.

“Aziz milletim,

“İyi Partililer olarak tüm kalbimizle inanıyoruz ki bundan 102 yıl önce halkımızın yüreğinde yanan bağımsızlık ateşi bugün de aynı coşkuyla yanmaktadır. Onun ilke ve inkılâplarına bağlı kaldığımız ve göstermiş olduğu çağdaş uygarlığın üstüne çıkma ülküsünü akıl ve bilimin ışığında sürdürdüğümüz sürece hiçbir emperyalist güç bize yönelik sinsi emellerinde başarıya ulaşamayacaktır. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, ulusal bağımsızlık savaşımızda canlarını veren tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânları Cennet olsun.” (HABER: BEYHAN BALLI)