CHP İl Başkanı Şeref Baran Genç, Başkan Ekicioğlu’na sahip çıktı:

“Hiç kimse bize milliyetçilik, vatanseverlik dersi vermeye kalkmasın”

Muharrem Ertaş’ı anma programıyla gündeme gelen tartışmalar devam ederken bir açıklama da CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç’ten geldi. 
Halk TV’de yayınlanan Muharrem Ertaş Anma programının ardından Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na yönelik tepkilerin değerlendiren CHP İl Başkanı Şeref Baran Genç, Başkan Ekicioğlu’nun yanında olduklarını açıkladı.
Bu tarz ufak siyasi manevralara karınlarının tok olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Bizler kökleri Kuvva-i Milliye’ye dayanan bir siyasi partinin üyeleriyiz. Hiç kimse bize milliyetçilik, vatanseverlik dersi vermeye kalkmasın. Bu ülkeye vatanseverliğin ne demek olduğunu öğreten CHP’dir” dedi.
CHP İl Başkanı Şeref Baran Genç, bugün CHP Kırşehir İl Merkezi’nde CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan’ın da katılımı ile bir basın toplantısı düzenledi. 
Halka mal olmuş bir televizyon kanalının program formatına ne Kırşehir Belediye Başkanı’nın, de CHP’nin müdahale etmesinin söz konusu olmadığını belirten Başkan Baran Genç, yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti: 
“06.12.2020 Pazar günü Kırşehir Belediyemize ait Neşet Ertaş Kültür Merkezi binasında Halk TV tarafından Serhan Asker sunuculuğunda Muharrem Ertaş Anma etkinliği gerçekleştirilmiş ve Halk TV’den canlı olarak yayınlanmıştır. 
“Yayın esnasında sunucunun Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın isimlerini zikretmesi ve ardından konuk sanatçı Hüseyin Turan’ın Denizler’e bir ağıt seslendirmesi bahane edilerek bazı kendine vatansever süsü veren klavye milliyetçileri tarafından, büyük ölçüde üç belediyeyi CHP’ye kaptırmış olmanın verdiği hazımsızlıkla Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’na yönelik saçma sapan suçlamalarda bulunmuşlardır.
“Tüm Kırşehir halkı şunu bilmelidir ki; Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun da kamuoyu bilgilendirmesinde arz ettiği gibi ne Belediye Başkanının ne de CHP’nin Halk TV gibi halka mal olmuş bir tv kanalının program formatına müdahale etmesi söz konusu değildir. Yayın akışı belediyemiz tarafından belirlenmemiştir.
“Öte yandan Deniz Gezmiş’e “devletin astığı terörist” diyebilenler asılarak idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’na terörist diyebiliyor mu acaba? Son günlerde hapisten çıkması için özel yasa çıkarılan mafya babasının Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdığı tehdit mektubuna ağzını açamayan bu klavye milliyetçileri, askerimizin başına çuval geçirilirken neredeydiler? Osman Öcalan’ın devletin kanalına çıkarılmasına siyasi rantları gereği ses etmeyen çakma milliyetçiler bugün avazları çıktığı kadar bağırıyor. Devletin astığı terörist oluyorsa Adnan Menderes de terörist miydi? Ya da Adnan Menderes’i asan 1960 askeri darbesinin bildirisini okuyan Albay Alparslan Türkeş terörist miydi?
“Değerli basın emekçileri; Denizler “tam bağımsız Türkiye” şiarıyla kendi canlarını hiçe sayarak, Amerikan emperyalizmine karşı dururken günümüz klavye milliyetçilerinin o dönem ki temsilcileri Amerikan 6. Filosunu kendilerine secde etmişlerdi. Burada anlatmak istediğimiz özetle şudur ki; Muharrem Ertaş Ustanın siyasete alet edilmesi bizim tarafımızdan değil yukarıda bahsettiğim çakma milliyetçiler tarafından yapılmaktadır.
“Kıymetli hemşehrilerimiz, CHP İl Örgütü olarak bizler Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nu yanındayız. Bu tarz ufak siyasi manevralara karnımız tok, bizler kökleri Kuvva-i Milliye’ye dayanan bir siyasi partinin üyeleriyiz. Hiç kimse bize milliyetçilik, vatanseverlik dersi vermeye kalkmasın. Bu ülkeye vatanseverliğin ne demek olduğunu öğreten CHP’dir. Ulu önderimiz ve ebedi genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.”  (HABER: BEYHAN BALLI)