Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı’nda konuşan Vali Akın:

“Her türlü şiddet eyleminin sona ermesini istiyoruz” 

Ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, ilimizde de Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Nuri Araz, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tacettin Kale, Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde düzenlenen bu toplantıda, kadına şiddet konusunda toplumsal farkındalığın artırılması, kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ile ilimizde bu konuda yürütülen çalışmaları değerlendireceklerini söyledi.
Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik olarak ilgili kurumlarca ilimizde alınan tedbirlerin gözden geçirileceğini belirten Vali İbrahim Akın, “Kadınlarımıza yönelik uygulanan şiddet hadiseleri hepimizi derinden üzmektedir. Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet, tüm dünyada toplumun her kesiminde görülen evrensel bir sorundur. Milli ve manevi değerlerimizle asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddet, çok yönlü ve bütüncül bir yaklaşım gerektirmektedir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör, medya ve vicdan sahibi herkes bu konuda kararlı bir mücadele ortaya koymak durumundadır. Son yıllarda, ülkemizde kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konusunda önemli düzenlemeler yapılmış ve altyapı güçlendirilmiştir. Bu çerçevede, Emniyet Müdürlükleri ve Jandarma Komutanlıkları bünyesinde aile içi ve kadına şiddetle mücadele birimleri kurulmuştur. Kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı da hazırlanarak uygulamaya konulmuştur. Şu an yürürlükte olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3. Ulusal Eylem Planı’nın etkin uygulanmasını sağlamak üzere ilgili Bakanlıklar arasında protokol imzalanmıştır.” dedi.
25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, bu anlamlı günün her türlü şiddet eyleminin sona erdiği gün olmasını dilediğini ifade etti.
Toplantı, yapılan sunumların ardından kadına yönelik şiddet hususunda kurumlarca ilimizde yürütülen çalışmaların görüşülüp değerlendirilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)