Vali H. Mete Buhara’dan Gaziler Günü Mesajı:

“Her andığımızda kahramanlıkları

ile gururlanacağımız bir değer

varsa o da şehit ve gazilerimizdir”

Vali H. Mete Buhara, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkân ve şartlara kavuşmaları noktasında devletimizin gerekli hassasiyeti göstermeye devam edeceğini belirten Vali Buhara, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmiştir. Milletçe gazilerimize verilen değerin ifadesi olarak bu önemli gün ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

            “Hür ve bağımsız yaşamayı kendisine şiar edinmiş Aziz milletimiz, kazandığı şanlı zaferlerle tarihin akışına yön verirken “Ölürsek Şehit, kalırsak Gazi oluruz” düsturuyla hareket etmiş; vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerler uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmiştir. Bu yüzden millet olarak ebediyete kadar unutmayacağımız, her andığımızda kahramanlıkları ile gururlanacağımız bir değer varsa o da şehitlerimiz ve gazilerimizdir. 

“Devletimiz, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kast etmek isteyen şer odaklarına ve terör örgütlerine asla fırsat vermeyecektir. 

“Yakın tarihte yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi ülkemizi ele geçirmek için her yolu deneyen güçler, devletin her kademesine sızmış bir avuç vatan haini ile yönetimi ele geçirmek istemiş ancak milletimiz bu hainlere geçit vermemiştir. Verilen mücadele sırasında asker, polis ve çok sayıda vatandaşımız şehitlik ve gazilik mertebesine yükselerek yeni bir destan yazmıştır.

“Millet olarak, vatanına ve milletine karşı duyduğu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren gazilerimize ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan vatan evlatlarına karşı yapılacak olan en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği devletimize, bayrağımıza ve her geçen gün gelişen demokrasimize sahip çıkmak olduğunun bilinci içerisindeyiz.

“Vatanımızın selameti, milletimizin huzur ve güvenliği için şehit olan vatan evlatlarımız ve kahraman gazilerimiz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Gazilerimiz ve şehitlerimizin geride bıraktıkları aileleri milletimizin en kutsal emanetleridir. Gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkân ve şartlara kavuşmaları noktasında devletimiz gerekli hassasiyeti göstermeye devam edecektir.  

“Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve huzur dolu ömürler diliyorum.” (HABER: CEMRE BAYRAM)