AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal:

“Hepimizin birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır…”

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti iktidarıyla Türkiye'deki engelli vatandaşlar için yapılan çalışmaların eski dönemlerle kıyaslanamayacak boyutlarda olduğunu belirten Başkan Seher Ünsal, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.

“Engellilerin ayrımcılığa uğramadan tüm insani haklarından yararlanarak toplumsal hayata katılmaları için Hükümetimiz tarafından ulusal düzeyde politika ve stratejiler üretilmektedir. Engellilerin ve yaşı itibariyle özel desteğe ihtiyaç duyan yaşlıların toplumsal yaşamın tüm alanlarına onurlu bir fert olarak katılımlarının sağlanması konusunda çok önemli mesafeler kat edilmiştir. AK Parti iktidarıyla Türkiye'de bugün engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalar eski dönemlerle kıyaslanamayacak boyutlardadır.

“Engelli kardeşlerimiz, spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda büyük başarılar elde etmekte, azim ve kararlılıklarıyla bizlere güç ve ilham vermektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar pek çok hususta engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm olmak; toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştık. Bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde ulaşılabilirliğin ve kalitenin artırılması, engelli vatandaşlarımızın kamu ve özel sektörde istihdamının teşvik edilmesi, özel eğitime desteklerin artırılması hususlarında önemli adımlar attık.

“AK Parti olarak, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğiz.

“Engelli kardeşlerimiz için toplumun her ferdinin daha duyarlı olması gerekmekte ve hepimizin birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır.

“Bizler, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz. Bu duygu ve düşenler ile hayatın önlerine çıkardığı zorluklara karşı mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmeyerek topluma örnek olan tüm engelli kardeşlerimizin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.” (HABER MERKEZİ)