GEÇTİĞİMİZ hafta yayınlanan Hâkimler ve Savcılar Kararnamesi ile Kaman ilçemize bağlı Karakaya Köyünden olan hemşehrimiz Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Başsavcısı olarak atandı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesince hazırlanan 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesi ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5426 hâkim savcının görev yeri değiştirilmişti.

1966 Kaman doğumlu olan Mevlüt oğlu Başsavcı hemşerimiz Ferhat Kapıcı, ilk, orta öğrenimini Hirfanlı’da, lise öğrenimini ise Kaman’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans yapan hemşerimiz Başsavcı Kapıcı, Sakarya ve Eskişehir Başsavcılığı görevlerinde de bulundu.

Ataması Kaman’da memnuniyetle karşılanan Başsavcı Ferhat Kapıcı mesajında; “Tüm Kırşehirli hemşerilerime kapım sonuna kadar açık. Memleketime selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak hemşehrimiz Başsavcı Ferhat Kapıcı’ya görevinde başarılar dileriz. (HABER: BEYHAN BALLI)