Rahmet, bereket, mağfiret ve bağışlanmanın zamanı olan on bir ayın sultanı Ramazan ayı başlıyor. Bu gece sahura kalkacak Kırşehirliler Pazartesi günü ilk oruçlarını tutacaklar.

İslam âlemi, Ramazan ayının başlaması nedeniyle Pazar akşamı ilk teravih namazını kılacak ve gece de sahuruna kalkacaklar. Kırşehir’de vatandaşlar Pazartesi gününü oruç tutarak geçirecekler ve ilk iftarlarını da 18.53’te yapacaklar.

Bu yıl 30 gün sürecek Ramazan 9 Nisan Salı günü son orucumuzu tutarak sona erecek. Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, 6 Nisan'da idrak edilecek. Ramazan Bayramı ise 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Bayram namazı ise Kırşehir'de saat 06.44’te kılınacak.

Kırşehir'e bağlı ilçeler ile merkez arasındaki saat farkına göre, Akçakent ve Boztepe Kırşehir'le aynı, Mucur Kırşehir'den 1 dakika önce, Akpınar Kırşehir'den 2 dakika, Kaman 3, Çiçekdağı da 1 dakika sonra iftar yapacak.

Rektör Karahocagil KOP Başkanı  Karakoyunlu ile projeleri görüştü Rektör Karahocagil KOP Başkanı Karakoyunlu ile projeleri görüştü

Bu yıl Ramazan ayında temel ihtiyaçlardan ve borçlardan başka 80,18 gram altın veya bunun değerinde para ya da ticaret eşyasına sahip olanlar için zekat miktarı belirlenirken, fitre ve günlük fidye miktarı da 130 TL olarak açıklandı.  (HABER: FAHRETTİN TOKER)