Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nda konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci:

“Hayalini Kurmadığımız hiçbir projenin peşinde koşmadık”

Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen birinci Türk Halk Müziği Ses Yarışması, 21 Aralık’ta Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, Muharrem Ertaş Salonunda gerçekleştirilerek derece girenler final konseriyle ödüllendirildi.
Türk Halk Müziği Ses Yarışmasında bir konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Neşet Ertaş ismini taşıyan Kültür Merkezinde sizleri misafir etmek ayrı bir onur. Kırşehir’de daha önce bir etkinlik olduğunda 300 kişilik salon doldurmakta zorlanıyorduk. Bugünkü ses yarışmasında 1000’e yakın insan salonu doldurdu, bu da bizim için gurur vesilesi. Türkiye’nin her tarafından yarışmamıza ilgi vardı 79 müracaat oldu. İstanbul’dan, Kütahya’dan, Kırıkkale’den, Nevşehir’den katılımcılar oldu. Türk halk müziğinin merkezinin Kırşehir olduğunu da tescillendiği manasına geliyor, bundan da gurur duyuyorum, son derece de mutlu oldum.Hayalini kurmadığımız hiçbir işin peşinde koşmadık, birçok hayalimizi gerçekleştirdik” dedi.


Başkan Bahçeci, şöyle devam etti:
“Kültürün ve sanatın olmadığı bir şehir ölü bir şehirdir. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezini projelendirirken, sonra inşaa ederken, sonra yaşatırken hep arzu ettiğimiz tablo bu idi. Bir yılın sonunda Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinden tam 150.000 kişi faydalanmış, 141 etkilin düzenlenmiş şu ana kadar devam eden kurslarımızın sayısı 60 geçti. Bu bizim için son derece önemli. 10 yıldır bu şehri güzelleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu programlarda bizim emeğimizin karşılığı diye düşünüyorum. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Bu ülke için çalışan herkesin yardımcısı olsun. Bizde hayalini kurmadığımız hiçbir işin peşinde koşmadık, birçok hayalimizi gerçekleştirdik.
Kırşehirliler emeğin karşılığını verirler. Hizmetin karşılığını her zaman verirler. Bizim sınavda yaklaşıyor 31 Martta İnşallah o sınavdan da geçer not alıp önümüzdeki 5 yıl yeni hayallere, yeni projelere sizin desteğinizle imza atacağız. Bunu da inancımız tam. On yıldır bu hizmetleri yaparken hiçbir zaman siyaset yapmadık. Particilik, partizancılık yapmadık, yapmayacağız da. Bizim işimiz hizmet etmek. Her görüşten insana hizmet etmek. Her insana kıymet değer vermek. Neşet Ertaş bizim önümüzde en güzel örneklerden bir tanesi
Neşet Ertaş bizim önümüzde en güzel örneklerden bir tanesi olduğunu kaydeden Başkan Bahçeci Neşet Ertaş ‘la geçen bir anısında Bir ziyaretimde bana dedi ki hemşerim bana o kadar çok ödül verildi ki hiç birini kabul etmedim, sadece İstanbul üniversitesinin fahri doktora ödülünü kabul ettim dedi. Aslında onu da kabul etmeyecektim de hocalar profesörler beni layık görmüş nasıl kabul reddederim dedi. Şu alçak gönüllüğe ve tevazua bakar mısınız. İnce düşünceliye bakar mısınız. Biz de onun mirasını taşıyan Kırşehirliler olarak, Ahi Evran’ın mirasını taşıyan Kırşehirliler olarak, Muharrem Ertaş’ın, Hacı Taşan’ın bütün ozanların, evliyaların mirasını taşıyan Kırşehirliler olarak bu mirasa layık olmaya devam edeceğiz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
Konuşmanın ardından derece girenlerin ödülleri takdim edildi. Ses yarışmasında 1. Olan Neşet Doğan’a 3.000 TL Para Ödülü 2. olan İrem Çınar’a 2.000 TL Para ödülü 3. olan Bektaş Dolu ‘ya 1.000 TL Para ödülü ile ödüllendirildi. (HABER MERKEZİ)