Dün gece yarısı Kırşehir’de hava sıcaklığı -25’leri gördü!..

Hava sıcaklığı artmaya başlıyor

Kırşehir merkezde yarım metre, ilçe ve köylerde 1 ile 1,5 metreyi bulan kar yağışının ardından hafta sonunda dondurucu iki gün geçti.
Kırşehir il genelinde Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece -25 dereceyi bulan soğuk hava adeta dondurdu. Konutlar ısınmazken, kar yağışının ardından yollarda başlayan erime ile birlikte yollar ve kaldırımlar adeta buz kitlesine dönüşerek dondu. Cumartesi sabah saatlerine -16 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı öğleden sonra yeniden artmaya başladı ve -7’lerde seyretti.
Soğuk hava nedeniyle özellikle sabah saatlerinde pek çok kişi araçlarını çalıştırmak için zorluk yaşadığı görülürken, araçlardaki antifriz oranının en az-35 ile -40 arasında bulunması gerektiği, vatandaşların araçlarının antifriz oranını mutlaka ölçtürmelerini ve belirlenen rakamların altında ise mutlaka antifriz takviyesi yaptırması gerektiğini ifade ettiler.  sahiplerinin mutlaka bildirildi. 
Pazar günü ise hava sıcaklığı hissedilir oranda artarak gündüzleri -2 ile gece de -13 seviyelerinde görüldü.
Pazrtesi gününden itibaren Kırşehir’de hava sıcaklığı yeniden artmaya başlayacak. Gün boyu -1 seviyelerinde görülecek hava sıcaklığının gece -7’lerde olması bekleniyor. Yarından itibaren hava sıcaklığı artmaya başlayacak. Salı günü 0 derece, Çarşamba günü 3 derece, Perşembe günü ise 2 derecelerde seyredecek hava sıcaklığı ile birlikte karların erimesi bekleniyor.
Kırşehir’de 1 ile 1,5 metreleri bulan kar yağışının son 30 yılda görülmediğini, kuraklığın had safhalara geldiği bir yılda görülen bu kar yağışı herkesi sevindirdi.
Ekili alanlara ilaç gibi gelen kar yağışının yeraltı sularının artmasına, baraj ve göletlerde bir nebze olun seviyesinin artmasına neden olması bekleniyor.
Bu arada kar yağışının ardından örülen havca sıcaklığının hissedilir oranda düşmesinin ardından vatandaşlar ısınmak için ya daha çok kömür ve odun yakmak, ya da doğalgazı daha çok çok açmak zorunda kaldılar. (HABER: BEYHAN BALLI)