Kırşehir’de bir süredir mevsim normallerinin altında görülen serin ve yağışlı havanın ardından hava sıcaklığının Salı gününden itibaren yeniden artamaya başlayacağı öğrenildi.

Ramazan Bayramı ile hissedilir oranda düşen hava sıcaklığı ile birlikte ilimiz genelinde yer yer yağmur yağışları görüldü. Yağan yağmur ekili alanlara ilaç gibi gelirken, soğuk hava insanları üşüttü ve pek çok evde doğalgaz ve sobalar yakıldı.

Hava sıcaklığının birden bire düşmesi sonucu Kırşehir’de grip vakalarının arttığı öğrenilirken, insanların kendilerini soğuktan korumaları için kışlık giyeceklerine devam etmeleri istendi. 

Kırşehir’de bir haftadır 6-12 derece arasında görülen hava sıcaklığı zaman zaman eksilere inince özellikle meyve bahçelerinin soğuk olmasına neden oldu. Nisan ayı ortalarında görülen soğuk ve kar yağışı sonucu badem ve kayısı ağaçlarının bir kısmının soğuk aldığı görülürken, bu kez de soğuk havanın özellikle ceviz ağaçlarını vurması endişelendiriyor.

İlimizde Pazar günü 14 derecelerde seyredecek hava sıcaklığının Pazartesi günü 18 dereceye, Salı itibaren artmaya başlayarak Cuma günü 22 derecelere çıkması bekleniyor.  (HABER: BEYHAN BALLI)