2019’un 25 Eylül’ünde Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun organize ettirdiği  “Geleneği İçinde Neşet Ertaş ve Sanatı” adlı panele anı anlatıcısı olarak katılan

HASAN SALTIK KALBİNE YENİLDİ

Anadolu müzik kültürüne kalıcı olarak büyük emekler ve hizmetler veren, “Kalan müzik" kurucusu Hasan Saltık, Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.
Ünlü sanatçılara binden fazla albüm yapan Kalan Müzik’in sahibi yapımcısı Hasan Saltık Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonucu Bodrum Acıbadem Hastanesine kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Saltık, 57 yaşında hayata gözlerini yumdu. 
Hasan Saltık’ın ölüm haberi sanat camiasında büyük üzüntüye yol açtı. Saltık’ın ölümünü duyan ünlü isimler ise sosyal medyadan başsağlığı mesajı yayınladı.
Türkiye’nin zengin kültür potansiyelini ortaya çıkarmaya dönük dokuz yüzü aşkın proje gerçekleştirdi. Projeleriyle Anadolu kültür mirasının, uluslararası festivaller yoluyla dünyaya açılmasına, dünyanın en prestijli arşiv ve kütüphanelerinde dinleyicilerle ve akademisyenlerle buluşmasına imkân sağladı.
Unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran kolleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri 1992 yılında kurduğu "Kalan Müzik" etiketi altında yayınlayan Hasan Saltık çeşitli yörelerin ulusal ve uluslararası arşivlerde; özellikle şahısların ellerinde saklanmış ya da unutulmuş kendi dillerinde müzik örneklerini içeren albümler oluşturmuştu.
Bizzat o yörelerde yaşayan sanatçılar tarafından kendi arkaik dil ve lehçelerinde seslendirdikleri müzik eserlerinin derlenmesi için araştırmacılara destek veren ve yapılmalarına ön-ayak olan Saltık, Pomak göçmenlerinden Tahtacı Türkmenlerine, Sadettin Kaynak'tan, Münir Nurettin Selçuk'a, Hacı Taşan’dan, Hisarlı Ahmet'e, Hafız Yaşar'dan Muharrem Ertaş'a; Neşet Ertaş'tan Neyzen Tevfik'e, Malatyalı Fahri'den Âşık Veysel'e uzanan geniş ve kapsamlı bir arşiv malzemesini yayımlamıştı.
25 Eylül 2019 tarihinde Kırşehirli ünlü bozlak ustası, “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümünde Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun organize ettirdiği “Geleneği İçinde Neşet Ertaş ve Sanatı” adlı panele anı anlatıcısı olarak katılmıştı.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’da sosyal medya hesabından Saltık’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü şöyle ifade etti:
 “İki yıl önce düzenlediğimiz Neşet Ertaş Anma Etkinlikleri’ne büyük katkı sunan, Anadolu’nun yüzlerce yıldır saklı kalmış müzik arşivini gün yüzüne çıkaran Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık dostumuzun vefatını öğrenmenin üzüntüsü içerisindeyim. Mekanı cennet olsun”
Anadolu Halk Müziğimizin başı sağ olsun. (HABER: BEYHAN BALLI)