15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve dualarla anıyoruz...

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan ve dış mihrakların desteğiyle FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimine karşı destansı bir zafere imza atan milletimizin gururla dolu mücadelesinin 6’ncı yıldönümünü kutluyoruz.

6 yıl önce FETÖ hainlerinin Kahraman Türk halkının demokrasi yolunda hain darbecilere geçit verilmediğinin bir kez daha tüm dünyaya göstermek için tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir’de de binler 15 Temmuz darbe girişimine bir kez daha “Demokrasi yolunda darbeye geçit yok, bu ülkede EZAN dinmez, BAYRAK inmez, VATAN bölünmez”i haykıracak.

Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz dikenlerin 15 Temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen genç yaşlı, kadın erkek, Türk milletinden milyonların bastırdığı bir destan olarak görüyoruz.

İşte bu amaçla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri yarın tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir’de de geniş kapsamlı bir programla gerçekleştirilecek.

Kırşehir Valiliği’nin hazırladığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı yarın saat 9.30’da 15 Temmuz Şehitlerimizin kabirlerinin ziyaretiyle başlayacak.

Vali H. Mete Buhara ile diğer il yöneticileri Kaman’a giderek 15 Temmuz şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edecek. İlk olarak Kargın Yenice Mezarlığı’ndaki Şehit Gökhan Yıldırım’ın ardından Kurancılı Mezarlığı’ndaki Şehit Ayhan Keleş’in kabirleri ziyaret edilerek, dualar okunacak. Saat 11.30’da da Kırşehir Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne gidilerek buradaki şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilecek. Ardından Cuma Namazı öncesi Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde mevlidi şerif okutulacak. Hatim dualarını yapılacak ikramlar izleyecek.

Saat 20.15’te de Ahi Evran Külliyesi önünde “Türkiye Aşkına Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Saat 20.30’da da Cacabey Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti sunulacak. “15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu film ve slayt gösterimi izlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşma canlı yayınlanacak. Protokol konuşmalarının ardından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Şehitleri Sancak Koşusu” bayrak teslimi gerçekleştirilecek.

Turnuvalarda dereceye giren sporculara ödülleri dağıtılacak. Mehteran gösterisini şiirlerin okunması izleyecek. Anadolu ezgileri halk oyunları potporisi, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’nin kahramanlık türküleri sunumu ve Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin “Türkiye aşkına türkülerimiz” konseri ile devam edecek program 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan 00.13’te tüm camilerde salaların okunması ve Demokrasi Nöbetinin tutulmasıyla sürecek.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde gençlerle sabah namazı buluşmasıyla sona erecek.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri 16 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00’de de Kaman Hirfanlı’daki Ahi Evran Gençlik Kampında devam edecek.

“6. Yılında Gençlerle Beraber” 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz belgeselleri slayt ve film gösterimleri ile “Türkiye Aşkına- Çanakkale’den 15 Temmuz’a Ölmeyen Milli Ruh” konulu gençlerle söyleşi programıyla Cumartesi günkü kutlamalar sona erecek.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerinin son günü olan 18 Temmuz Pazartesi günü Saat 11.00’de Valilik binası önünde “Türkiye Aşkına Yollardayız” bisiklet turu başlayacak. Saat 11.30’da Vali Mete Buhara ve beraberindeki il yöneticileri Cacabey Meydanı’nda düzenlenen “Türkiye Aşkına Demokrasi Zaferi ve Milli İrade” temalı fotoğraf ve resim sergisini gezecekler. Saat 12.30’da da Boztepe yolu üzerindeki “15 Temmuz Şehitler Ormanı”na ağaç dikilecek. Saat 14.00’te Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda moderatörlüğünü Prof. Dr. Nadir İlhan’ın yapacağı ve panelist olarak Prof. Dr. İlhan Kavaz ve Prof. Dr. Hüseyin Öztürk’ün katılacağı “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Kazanımları” konu panel gerçekleştirilmesi ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gün” etkinlikleri sona erecek. (HABER: BEYHAN BALLI)