Kırşehir Belediyesi Gül Bahçeci Peyzaj ve Çiçek Satış Evi Kırşehir’de meyveciliğin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla meyve ağaçları, üzüm fidesi ve ceviz fidanları satışlarına başladı.
Meyve ağaçlarının satışlarına başlanırken, bu yıl başta elma, armut, kayısı, vişne, kiraz, erik, ayva, dut, badem, nektarı, şeftali, hurma, incir, ters dut, iğde, kivi gibi meyve ağaçları açık kök, sepetli ve saksılı olarak da elma, armut, kayısı, vişne, kiraz, erik, ayva, dut, badem, nektarı, şeftali, hurma, hünnap, nar, incir, ceviz, ters dut, iğde, saklı limon, saksılı portakal, saksılı zeytin, saksılı kumkuat meyve ağaçları da vatandaşların satışına sunuldu.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Gül Peyzaj ve Çiçek Satış Evinde meyve ağaçları satışına başlandı. 5 çeşit elma, 4 çeşit armut, 2 çeşit kayısı, 2 çeşit kiraz, vişne, 3 çeşit erik, 2 çeşit ayva, 2 çeşit dut, 2 çeşit badem, nektarin, 2 çeşit şeftali, 2 çeşit Trabzon hurması, hünnap, nar, ters dut, iğde, kızılcık, 4 çeşit ceviz, kestane, muşmula, limon, portakal, kumkuat, zeytin, 5 çeşit üzüm şeklinde Kırşehir halkının daha iyi verim alabilmesi için sertifikalı meyve fidanları yarı bodur olarak satışa sunulmuştur. 38 çeşit meyve ağacı fidanı getirildi. Kırşehir’imizde artık sertifikalı fidanlarımızı dikelim. Çünkü daha fazla verim alınıyor. Daha sağlıklı olduğu için vatandaşlarımıza öneriyoruz. Daha yeşil, daha renkli bir Kırşehir hedefi ile çıktığımız yolda on binlerce ağacı ve yüz binlerce çiçeği toprakla buluşturarak Kırşehir’in sokaklarını yeşillendirdik. Şimdi de evlerinizin bahçelerini, balkonlarınızı yeşillendirebilmek ve bitkiler hakkında bilgiler alabilmeniz için Çiçek Satış Merkezi vatandaşlarımızın hizmetinde. Çiçek satış merkezimizde mevsimlik çiçek, ağaç, çalı ve bahçe ekipmanları satışa sunulmaktadır. Bitki satışlarının yanı sıra bahçe süsleri gibi birçok farklı ihtiyacın da aynı merkezden temin edebilmektedir” dedi.
Dikim, bakım, ilaçlama ve gübreleme konularında bilgi almak isteyen vatandaşlara da mühendisler tarafından gereken desteğin verildiği ve ayrıca meyve bahçesi kurmak isteyen vatandaşlara her konuda yardımcı olunan Gül Peyzaj ve Çiçek Satış Evi ile vatandaşlar hem meyve ağaçları, hem çiçekler konusunda bilgi sahibi olacak, hem de daha yeşil bir çevrede yaşamış olacak.
Çiçekler, graslar, sera bitkileri ve meyve fidanlarının satışının yapıldığı Gül Peyzaj ve Çiçek Satış Evi, Aşıkpaşa Spor Salonunun yan tarafında bulunuyor.
HABER MERKEZİ