BAŞKAN EKİCİOĞLU:

“GENÇLER GURURUMUZ,

 GENÇLER UMUDUMUZ!”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 2022-YKS sonuçlarına göre üniversitelere yerleşen öğrenciler arasında bulunan Kırşehir Belediyesi Gençlik Merkezi (BEGEM) Kursiyerlerine Başarı Belgelerini ve hediyelerini 19 Ağustos 2022 Cuma günü saat 18:00’da BEGEM’de düzenlenen programda verdi…

Kırşehir Belediyesi’nin açtığı destekleme kurslarına katılarak üniversiteye yerleşmeye hak kazanan 54 öğrenciye düzenlen programla başarı belgeleri verildi.

Programın açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz yaparak, BEGEM’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kırşehir Halk Eğitim Müdürü Ahmet Yeğin’den sonra söz alan Başkan Ekicioğlu, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Öncelikle yerleştirme sonuçlarının herkese hayırlı olasını diliyorum. Bu yıl YKS’ye hazırlanan gençler için BEGEM ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açmış olduğumuz kurslar büyük ilgi gördü. Ve biz de üzerimize düşen sorumluluk anlayışıyla eğitimde marka kent olan Kırşehir’in başarı grafiğinin daha da yukarılara çıkarılması için ne gerekiyorsa yaptık. Önceliğimiz öğrencilerimizin modern ve sağlık bir ortamda istedikleri kaynaklara da ulaşabilecekleri ortamı oluşturmak oldu.

Açmış olduğumuz Destekleme Yetiştirme Kurslarındaki öğrencilerimizin başarı tablosu ise bizlere ne kadar doğru bir iş yapmış olduğumuzu gösterdi. Kazanan öğrencilerimizin çoğunluğunun kız öğrenci olmaları da bizleri geleceğimiz açısından umutlandırıyor. Kendilerini ve onları yetiştiren annelerimizi de buradan bir kez daha kutluyorum.

Bilindiği üzere Belediye Gençlik Merkezi’nde (BEGEM) Kütüphanemiz, Kişisel Gelişim Kurlarımız ve Spor Salonumuz ile öğrencilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Kütüphanemize 17 bin kişi kayıtlı olup günlük ortalama 50-60 kişi faydalanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında Halk Eğitim aracılığıyla BEGEM bünyesinde açılmış olan Destekleme ve Yetiştirme Kursumuza 96 öğrenci kayıt yaptırmış ve bu gençlerimizden 65’i düzenli bir şekilde derslerden, denemelerden ve rehberlik hizmetlerinden faydalanmıştır.

Biz Kırşehir Belediyesi olarak kurslara katılan öğrencilerimize ücretsiz kaynak kitapları konusunda da destek sunduk ve bu eğitim öğretim yılı boyunca belirli günlerde tam gün eğitim, 62 adet deneme, rehberlik görüşmeleri ve veli bilgilendirmeleri ile gençlerimizi takip ederek dönemi tamamladık.

Ve geldiğimiz noktada Kurslara devam eden 65 öğrencimizden 54 öğrencimiz üniversiteye yerleşmeye hak kazanarak hepimizin gurur kaynağı oldular.

Buradan bir kez daha, başarıda emeği bulunan, tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Kırşehir milletvekili Metin İlhan ise bugün gelinen noktada eğitimin çok önemli bir rol üstlendiğine vurgu yaparak Kırşehir Belediyesi’nin bu alandaki katkısının önemine değindi.

Yapılan konuşmaların ardından üniversitelere yerleşen öğrenciler platforma davet edilerek Başarı Belgeleri ve hediyeleri verildi. (HABER MERKEZİ)