Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Kırşehir’de fidanlar toprakla buluşturuldu

Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu.
11 Kasım saat 11.11’de ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Boztepe yolu mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali İbrahim Akın, programda yaptığı konuşmada, ülkemizde orman sahasını çoğaltmak ve çevre değerlerini korumak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım gününün Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildiğini söyledi.
Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle ilimizi daha yeşil bir hale getirmek, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için fidanları toprakla buluşturduklarını belirten Vali İbrahim Akın; “Kampanya kapsamında bugün ilimiz genelinde toplamda 70 bin 800 adet fidan dikeceğiz. Yılsonuna kadar ise ilimiz genelinde 729 bin tohum ve fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Son yıllarda yapılan çalışmalarla yüzde 3 seviyesinde olan ilimizin orman varlığı  yüzde 7 seviyesine yükselmiştir. Yapılan çalışmalarda amacımız ilimizdeki orman varlığımızı daha iyi seviyelere getirmektir. Diktiğimiz bu fidanların gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılar için nefes olacağına inanıyorum.” dedi.
Etkinlik, Vali Akın ve katılımcıların fidanları toprakla buluşturması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)