b (3) copy

Ülkemiz genelinde olduğu gibi “19 Eylül Gazileri Anma Günü” ilimizde de düzenlenen törenle kutlandı.
Anıt Meydanı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Vali Necati Şentürk, Milletvekili Yıldırım Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, gaziler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Muharip Gaziler Derneği Kırşehir Şube Başkanı Kemal Parlak törende yaptığı konuşmada, Gaziler Gününün ülkemizin düşman işgalinden kurtulması, millî birlik ve beraberliğimizin korunması adına canı pahasına savaşan bütün gazilerimiz için anlamlı bir gün olduğunu söyledi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimiz tarafından "Gazi" unvanı verilen ilk asker olma şerefine kavuştuğunu belirten Şube Başkanı Kemal Parlak, “O günden bu güne dek tüm gazilerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz varlığı ile bütünleşmektedir. Gururla taşıdığımız gazi unvanı, atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. Gaziler günü, düşmanı yurttan temizleyen İstiklal Savaşı gazilerinin, dünya barışı ve insanlık için savaşan Kore Gazileri’nin, soydaşlarımızı katliamdan kurtaran Kıbrıslı gazilerin, ülkemizin birlik ve bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker ve polis tüm malul gazilerin şeref ve kahramanlık günüdür” dedi.
Öğrencilerin şiir okuduğu programın ardından Vali Necati Şentürk ve diğer protokol, Muharip Gaziler Derneği Kırşehir Şubesini ziyaret ettiler.
Vali Necati Şentürk, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, gaziliğin de şehitlik kadar büyük bir onur olduğunu söyledi.
Devlet ve millet olarak gazilere minnet duyduklarını ifade eden Vali Necati Şentürk, “Üniformalarınız sizin onurunuz ve şerefinizdir. Normal yaşantınızda dik ve temiz durmaya özen gösteriyorsunuz. Gazilerimiz, Türk milletinin gözünde çok müstesna bir mevkide yer almaktadır. Gençliğimiz sizlerden çok şeyler öğrenecek. Devletimiz, şehit yakınlarına ve gazilerimize her konuda yardım etmektedir. Şehit yakınları bizlere Allah'ın bir emanetidir. Gazilerimiz de bizlere milletimizin bir emanetidir. Bu kıymetli insanlara gereken saygıyı ve sevgiyi göstererek davranıyoruz” şeklinde konuştu.

b (2) copy
Ayrıca, Vali Necati Şentürk ve il protokolü, Gazileri Anma Günü kapsamında Terme Otel'de düzenlenen yemekte gazilerle bir araya geldi.