Vali İbrahim Akın’ı ziyaret eden 1973 yılı mezunlarından Albay Tahir Canatan, Gazi İlkokulu adının en azından yeni yapılacak bir okula verilmesini talep etti

Eski adıyla Gazi İlkokulu 1973 yılı mezunlarından Albay Tahir Canatan, Vali İbrahim Akın’ı ziyaret ederek Gazi İlkokulu adının en azından yeni yapılacak bir okula verilmesini talep ettiğini belirtti.

Yenice Mahallesinde bulunan, eski adıyla Gazi İlkokulu’nun 1973 yılı mezunları, 45 yıl aradan sonra Kırşehir’de buluştu. Gerçekleştirdikleri sohbetlerinde eski anılarını tazeleyerek büyük bir nostalji yaşayan arkadaşlar, 1973’te mezun oldukları Gazi İlkokulunun binasının ve adının değiştiğine çok üzüldüklerini ifade ettiler.

Mezun oldukları yıl okulu birincilikle bitiren ve şimdi İstanbul’da ikamet eden, Kırşehir sevdalısı Emekli Topçu Kıdemli Albay Tahir Canatan, aynı zamanda İstanbul Kırşehir-Mucurlular Dernek Başkanı ve Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneğinde de görevli olması sebebiyle Kırşehir Valisi İbrahim Akın’a ziyarette bulundu.

Tahir Canatan, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, Gazi İlkokulu adının en azından yeni yapılacak bir okula verilmesini Vali İbrahim Akın’dan talep ettiğini belirtti.

Okul yıllarında beş yıl boyunca aynı sınıfı paylaşan arkadaşlar, ülkemizin dört bir yanından eşleri ve çocukları ile birlikte uzun yıllar sonra Kırşehir’e gelerek hem birbirlerini hem de özlem duydukları memleketlerini görme fırsatı buldular. 45 yıldan sonra buluşan arkadaşların o an yaşadıkları sevinç ve mutluluk görülmeye değerdi.

2010 yılında KKTC’de ilk defa yapılan Kırşehirliler Gecesinin organizatörü de olan Tahir Canatan ve uzun yıllardan sonra Kırşehir’e gelen Gazi İlkokulu 1973 mezunları, ilimizin çok güzel bir şekilde geliştiğine şahit olduklarını, ilimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söylediler.

45 yıldan sonra bir araya gelen eski dostlar, arayı bir daha bu kadar açmamak üzere sözleştiler. 1973 Mezunları, bu tür buluşma etkinliklerini gelenek haline getirerek, her yıl ülkemizin farklı bir yerinde toplanma kararı aldılar. (HABER MERKEZİ)