Kırşehir Basın Konseyi 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler sonunda bazı gazete ve gazetecilere ödüller verildi.
Cumartesi günü 18.30’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Vali İbrahim Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Araz, Osman Uçar, Başer Altuntaş, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Kırşehir Eski Milletvekili Mikâil Arslan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Mucur İlçe Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Küresel Gazeteciler Konseyi Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, STK Temsilcileri ve gazeteciler katıldı.
Programda, "En İyi Özel Haber, En İyi Haber Mizanpaj, En İyi Haber Fotoğrafı, En İyi Köşe Yazısı, En İyi Röportaj Haber, En İyi Ajans Haberi" kategorilerinde üç İletişim Fakültesinin değerlendirmesi sonucu 2019 yılının en iyileri ödüllendirilirken, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu Şevket Güner’e de “Duayen Gazeteci Onur Ödülü” verildi. Şevket Güner şehir dışında olduğu için ödülünü kardeşi Salih Güner’e ödülü İl Jandarma Alay Komutanı Ferhat Kuran verdi.
Kırşehir’de 1965 yılında gazeteciliğe başlayan, 1977 yılında gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i kuran ve aralıksız 43 yıl yayınlanmasını sağlayan Şevket Güner, “Demokrasi Kalesi Kırşehir” ve “Gazeteci Şevket Güner’le Kırşehir” adında iki kitap yayınlamıştı.
KBK Yönetim Kurulu Başkanı Sait Yanık, gazetecilik mesleğinin önemli bir alan olduğunu anlattığı konuşmasında, "Basın, halkın çevresinde ve ülkesinde meydana gelen gelişmelerden doğru ve tarafsız bir şekilde haber alma hakkını kullanması bakımından son derece önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Basın kuruluşları, faaliyet gösterdikleri bölgede ya da ülkede vatandaşın gündeminin takip edilmesini ve sorunlarının duyurulmasını sağlayarak kamuoyunun gören gözü, işiten kulağı, söyleyen dili olmaktadır. Basın, bu nedenlerle, demokratik sistemlerin sağlıklı bir şekilde işlemesini temin eden ana unsurlardan biridir. Yerel basın kuruluşları faaliyet gösterdikleri bölgenin sesi olmakta, o bölge insanının çevresinde olup bitenlerden doğru ve objektif bir biçimde haberdar olmasını, halkın düşünce ve taleplerinin duyurulmasını, bölgenin içinde bulunduğu sorunlarla ilgili çözüm önerilerinin sunulmasını ve bunların takibini sağlayarak idarenin kamuoyu adına denetlenmesi fonksiyonunu da yerine getirmektedir" dedi.
KGK Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya'nın gazetecilerin sorunlarını anlattığı ve çözümünde gazetecilerin kendinde olduğunu ifade ettiği konuşması sonrasında Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, KBK'nin girişimleri sonrasında yapılacak "Basın Müzesi" hakkında bilgiler verdi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile birlikte İdareciler Günün de kutlu olmasını dileyen Kırşehir Valisi İbrahim Akın, "10 Ocak hem Çalışan Gazeteciler Günü hem de İdareciler Günü olarak kutlanmaktadır. Dolayısıyla, hem basın mensuplarının hem de biz idarecilerin günü kutlu olsun. Gazetecilik toplumumuzda saygınlığı ve ağırlığı olan bir meslektir. Her mesleğin güzel yanlarının olduğu gibi zor yanları da var. Basın mensupları da mesleğin getirdiği tüm zorluklara rağmen, halkımızı haberdar etmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadırlar. Yağmurda, çamurda, soğuk-sıcak demeden sizler haber peşinde koşarken bizler de günün her saatinde görevimizi ifa etmeye çalışıyoruz. Kırşehir’de görev yaptığım süre içerisinde, yerel basınımız doğru, dürüst, tarafsız bir şekilde halkın sesi olmuştur. Basın, vatandaşlarımızın dertlerini, sorunlarını bizlere iletmek, gelişen olaylardan kamuoyunu bilgilendirmek gibi önemli görevler üstlenmektedir. Şehrimizin gelişmesi ve ilerlemesi konusunda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayışla hizmet edeceklerine inandığımız bütün basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.
Milletvekilleri Mustafa Kendirli ile Metin İlhan da söz alarak 10 Ocak Gazeteciler Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bütün gazetecilerin gününü kutladılar.
Törende ayrıca üç İletişim Fakültesinde oluşturulan kurullarca alınan eserler üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda Kırşehir'de; En İyi Özel Haber, Çınar Gazetesi Yazı İşleri Sorumlusu Seda Baysal Kızıltepe'ye, En İyi Mizanpaj, Aşıkpaşa Gazetesinden Canan Arıöz'e, En İyi Haber Fotoğrafı Salih Hançer'e, En İyi Köşe Yazısı Express Gazetesi Yazarlarından Hasan Hüseyin Bahadır'a, En İyi Haber Röportajı, Arena Gazetesinden Didem Ceylan'a, En İyi Ajans Haberi ise İhlas Haber Ajansı Kırşehir Bürodan Enderhan Öz'e verildi.
Programda; 50 yıldır yayınlanan Yeşil Kaman Gazetesi’nin kurucusu Kemal Seyitgazioğlu adına oğlu Murat Seyitgazioğlu'na, Kırşehir Spor Sevgisi ve meslek aşkı nedeniyle de merhum Avşar Cihan adına eşi Sevda Avşar'a, ayrıca o İlyas Sürmeli adına Murat Sürmeli'ye birer plaket verildi. (HABER: BEYHAN BALLI)