Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 67. Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Bahamettin Öztürk, Kırşehir için, esnaf ve sanatkarlar için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elinden gelen bütün gayreti harcayacağını ifade etti.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in İmtiyaz Sahibi Salih Güner’in kutlayarak başarı dileğinde bulunduğu Başkan Bahamettin Öztürk, kendisine güven duyarak bir kez daha destek veren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyelerine teşekkür etti. 
Genel kurula tek liste ile giren ve kooperatif ortaklarının oy birliği ile yeniden 3 yıllığına kooperatif başkanı seçilerek güven tazeleyen Bahamettin Öztürk, “Dünya ve ülkemiz pandemiden çok etkilendi. Kırşehir’deki bütün esnaf ve sanatkarlarımız da zor bir dönemden geçti. Bizler de Odalarımız, Birliklerimiz, konfederasyonumuz TESK ve Merkez Birliğimiz TESKOMB’ la birlikte devletimiz tarafından yürürlüğe konan her türlü tedbir ve düzenlemeye destek verdik. Hastalığın yayılmasını engellemek için alınan önlemler, hem yerel düzeyde hem de dünya ölçeğinde yatırımı, ticareti ve üretimi sekteye uğrattı. Tabii bu süreçten en çok etkilenen kesim hiç şüphesiz küçük sermayesi ve kapasitesi ile esnaf ve sanatkârımız oldu. İnsanların evden çıkamamaları, en temel ihtiyaçların bile ertelenmesi esnaf ve sanatkârımızı derinden etkiledi. Kooperatifimiz 3 yıllık faaliyet dönemini gerek yönetim kurulu, gerekse personelinin gayretleri ile bir önceki yıl esnaf ve sanatkâra dağıtmış olduğu toplam kredi miktarının üzerine katarak 2020 yılında 83 Milyon lira kredi dağıtmıştır. 2020 Yılı İtibari ile toplam plasmanımız 169 Milyon Liraya ulaşmıştır. Covid-19 Salgınından etkilenen 850 esnaf ve sanatkârımıza 25 bin liralık destek kredisi kullandırılmıştır. Kooperatifimiz Üye sayısını 2.997 kişiye çıkararak Bölgesindeki en büyük kooperatifler arasına adını yazdırmıştır. Kredi çekimindeki kolaylıklar Halk Bankası Kırşehir Şubesi Personelleri ile Kooperatif çalışanlarımızın görevlerini en iyi şekilde yapması ve esnaf ve sanatkârımızın kooperatifimize verdiği destekle gerçekleşmiştir. Hedefimiz yükselen bu grafiğimizi ilerleyen dönemlere taşımak, 1. risk grubuna yükselerek esnafımıza kişi başı 225 bin lira kredi verebilmektir. Esnafımıza kooperatif kredileri haricindeki diğer kredi, teşvik ve hibelerden de yararlanmaları için yardımcı olmaktayız. Sorunlarımızı benim de yönetimlerinde bulunduğum üst kuruluşlarımız aracılığı ile gerekli mercilere ulaştırıyor, çözüm üretilmesini istiyoruz. Tüm gayretimiz esnafımızın zor gününde yanında ve yardımcı olmaktır. Bizler elimizden geldiği kadar esnafımıza sahip çıkarak yardım etmeye çalışıyoruz. Bizlere verdiğiniz desteklerle görevimizin başındayız. Allah izin verirse bugüne kadar nasıl hizmet ettiysek, bundan sonra da daha verimli hizmet için yönetim kurulumuz ve çalışanlarımızla birlikte hareket edeceğiz” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)