Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ve Yönetim Kurulu Tebliği ile birlikte, gazetelere gönderilen tebligatlar Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden yapılacak. Bildirimde bulunmayan gazetelerin iki hafta içerisinde UETS adreslerini bildirmeleri gerekiyor.

Tebligatların UETS vasıtasıyla yapılmasına dair yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’nin 9 Haziran 2022 tarihli ve 31861 sayılı nüshasında yayınlanmış, buna istinaden hazırlanan Yönetim Kurulu Tebliği ise 5 Temmuz 2022 tarihinde kabul edilmişti.

UETS ADRES BİLDİRİMİ İÇİN SON TARİH 9 AĞUSTOS 2022

Bu değişiklikle beraber, resmi ilan ve reklam yayınlama hakkına sahip gazetelerin, E-tebligat Zorunluluğu Olan Ticari Şirketler İçin Kullanım Kılavuzu’ndan faydalanarak edindikleri UETS adreslerini, en geç 9 Ağustos 2022 tarihine kadar bağlı bulundukları şube müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyor.

UETS’nin hayata geçmesiyle Basın İlan Kurumu, tebligat gönderimine dair ilgili usul ve esasları günümüz koşullarına uygun hale getirerek hem tebligatların hızlı ve güvenilir bir ortamda gazetelere ulaştırılmasını hem de tasarruf edilmesini sağlayacak. (HABER MERKEZİ)