Vali İbrahim Akın’dan gazeteciler Günü mesajı:

“Gazetecilik zor ancak saygınlığı yüksek bir meslektir”

Vali İbrahim Akın, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla b.ir kutlama mesajı yayınladı.

Basın özgürlüğünün ve toplumun haber alma hakkının korunması demokrasinin ve şeffaf yönetim anlayışının en önemli unsurlarından birisi olduğuna dikkat çeken Vali İbrahim Akın, mesajında şunları ifade etti:

“Demokrasi ancak herkesin bilgiye kolaylıkla ulaşabildiği ve düşüncesini özgürce açıklayabildiği ortamlarda gelişebilmektedir. Bilindiği üzere bilgi, birikim, tecrübe ve sorumluluğun yanı sıra meslek ilkeleri ve toplum yararını gözeterek çalışmayı gerektiren gazetecilik zor ancak saygınlığı yüksek bir meslektir.

“Teknolojik gelişmelere paralel olarak bilgiye ve habere erişimin kolaylaştığı günümüzde halkımızı doğru, tarafsız ve güncel haberlerle en hızlı şekilde buluşturan gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi giderek artmaktadır.

“Basın mensuplarının görevini yaparken meslek ilkelerini, kamu yararını, temel hak ve özgürleri ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayışla hareket etmesi bu mesleğin toplumdaki yerini ve saygınlığını daha da güçlendirecektir. Mesleğin zor şartlarına rağmen ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerinde haber peşinde koşan gazetecilerimizin gösterdiği fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir.

“Yaygın basında olduğu gibi yerel basınımızın da ileri standartlara ulaşması ve daha güçlü bir şekilde yayın hayatına devam etmesi en büyük temennimizdir. Bu duygularla, değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)