KGK Kırşehir İl Temsilcisi Enderhan Öz: “Gazetecilere yıpranma hakkı yeniden verilmeli”

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kırşehir İl Temsilcisi Enderhan Öz, gazetecilere 1977’den bu yana uygulanan yıpranma hakkının yeniden verilmesi gerektiğini açıkladı. 
Bu konuda KGK olarak Meclis’teki tüm milletvekillerine birer mesaj gönderen, gazetecilere yıpranma hakkının yeniden verilmesini talep ettiklerini belirten Enderhan Öz, Meclis’te gün içinde yapılması gereken düzenlemeye destek verilmesini istedi.
KGK) Kırşehir İl Temsilcisi Enderhan Öz, milletvekillerine gönderdiği mesajda şunları ifade etti:
“Bölgenizde sizin sesinizi de duyuran Gazetecilere çalışma koşullarının yıpratıcılığı nedeniyle erken emeklilik imkanı sağlayan, 1977 yılında 506 sayılı yasaya eklenen bir maddeyle tanınan fiili hizmet zammı hakkı (yıpranma payı) 2008’de iptal edilmiş, uzunca bir mücadele sonrasında 2013 yılında yeniden getirilmişti.
“Anayasa Mahkemesi (AYM), 2013 yılında getirilen düzenlemeyi, haksızlığa neden olduğu gerekçesiyle açılan davada iptal etmişti. AYM, TBMM’ye yasal düzenleme için 9 ay süre tanımıştı. Bu süre, 14 Kasım 2020’de doluyor. TBMM 10 gün içinde yasal bir düzenleme yapmazsa gazeteciler yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet zammı hakkını kaybedecek. Uluslararası basın meslek örgütü Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) üyeleri olarak bu hakkımızı kaybetmeden, ivedilikle 506 sayılı yasa dönemindeki düzenlemeye geri dönülmesini talep ediyor ve bu konuda bizlere destek vereceğiniz umudunu taşıyoruz. Saygılarımızla.” (HABER: BEYHAN BALLI)