Kırşehir Basın Konseyi tarafından organize edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde emekçinin hakkını alacağı organizasyonda Kırşehir’de bir ilki de gerçekleştirecek.
Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık’ın gazetemize yaptığı açıklamaya göre, Çalışan Gazeteciler arasında özendirme yarışması açılacak. En İyi Özel Haber, En İyi Mizanpaj Haber, Köşe Yazısı, Fotoğraf, Ajans Haberi, Kırşehir Belediyesi Spor Medya Özel Ödülü, Televizyon Haberi, Televizyon Programı, Kurgu, En İyi Radyo Programı ve En İyi Özel İnternet Haberi kategorilerinde düzenlenen yarışmalar sonunda dereceye girenlere ödülleri dağıtılacak.
Düzenlenen özendirme yarışmasına katılacaklar 25 Kasım-25 Aralık tarihleri arasında [email protected] adresine başvuru yapacaklar. Başvurular oluşturulan 3 iletişim fakültesi kurulları tarafında değerlendirilecek.
YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI
1. Yarışmaya; Kırşehir’de yayın yapmakta olan gazete, televizyon, radyo ve internet gazetesinde çalışanlar katılabilir.
2. Yarışmanın dili Türkçedir. Eserler Türkçe dışında herhangi bir dilde hazırlanmamalıdır.
3. Yarışmaya katılacak eserler; o çalışmayı hazırlayanların farklılığını, özgün yönlerini ortaya koymalı, güçlü anlatım dili, yeni farklı bakış açıları sunmalıdır.
4. Eserler, 1 Ocak 2019—25 Aralık 2019 tarihleri arasında tasarlanmış, üretilmiş ve yayınlanmış ya da yayımlanmış olması gerekir.
6. Eserler T.C. yasalarına, genel ahlak kurallarına aykırı olmamalıdır. Bu tür eserler, doğrudan değerlendirme dışı bırakılacaktır.
7.Herhangi bir şekilde herhangi bir yerde yarışmaya katılmış derece almış ya da almamış eserler ile yarışmaya başvuru yapılamaz.
8. Adaylar yarışmaya kişi ve grup olarak, her kategori için farklı eserle katılabilir. Aynı eserin tamamı veya parçaları ile birden fazla kategoride başvuru yapılamaz.
10. Başvuru formu ( ) yayınlanacak. Başvuru formu doldurulup mail ya da elden başvuru yapılabilecek. Formu eksiksiz olarak doldurup imzalayanlar, Katılım Şartlarını da kabul etmiş sayılır.
11. Ortak başvurularda bir eserde hak sahibi katılımcı en fazla 2 kişi olabilir. Başvuru esnasında tüm grup elemanlarının bilgilerinin sisteme girilmesi gereklidir.
12. Ödül ya da derecelendirme kişi sayısına göre değil eser başına verilecektir.
13. Aday başvuru formunu çalıştığı kurum yetkilisine imzalatmalı ve kendi imzası ile birlikte ıslak imzalı formunu mail atması gerekir.
15.Yarışma kategorilerine yeterli sayıda eser başvurmaması durumunda o kategoride değerlendirme yapılmayacaktır.
16.Yarışma şartlarına uymayan ve yanlış beyanla gönderildiği tespit edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
17.Jüri değerlendirmesi sonucunda ödüle değer eser bulunmaması halinde, ilgili kategoride ödül verilmeyecektir.
19.Yarışmaya katılım için gönderilen her türlü görsel ve işitsel malzeme, yarışmanın tanıtımı için basılı medya ve internet dahil diğer tüm medyalarda yayınlanabilir.
20. Yarışmaya gönderilen eserlerin içeriği ve telif hakları ile ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmemektedir.
21. Yarışmayı düzenleyen kurum, yarışmanın genel veya özel şartlarında, herhangi bir sürecinde öngörülemeyen bir durum hâsıl olduğunda, katılım şartlarında ve kategorilerde yer alan hükümlerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Yarışmaya katılanların arasında yapılacak değerlendirme sonunda dereceye giren gazetecilere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde düzenlenecek törenle ödülleri dağıtılacak. (HABER MERKEZİ)