24 Ocak 1993’te hain bir saldırı sonucu katledilen Kırşehir doğumlu gazeteci-yazar hemşehrimiz Uğur Mumcu, bugün tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir’de de anıldı.

Basın Anıtı önünde düzenlenen Uğur Mumcu’yu anma törenine Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Baran Genç, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve hemşehrimizle birlikte vatandaşlar katıldı.

CHP İl Başkanı Baran Genç, Uğur Mumcu’nun 29 yıl önce katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Ardından söz alan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da, Mumcu’nun katledilmesinin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, şunları ifade etti:

“24 Ocak 1993’te katledilen demokrasi savunucusu gazeteci yazar hemşehrimiz Uğur Mumcu hümanist; eşit, özgür ve insanca bir yaşamı savunuyordu. Uğur Mumcu, gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda nasıl gazetecilik yapılacağının en iyi örneklerinden biri olarak kalplerimizdeki yerini korumaya devam ediyor.

“Uğur Mumcu, halktan ve demokrasiden yana gerçek bir gazeteciydi. Onun “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.” sözünü bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bugün ülkemizde her alanda olduğu gibi gazetecilik mesleği de zor bir sınavdan geçiyor. Görevi gerçekleri aktarmak olan gazetecilik; yalanı, iftirayı iş edinmiş görünüyor. Demokrasimizin gelişmesi için bugün ihtiyacımız olan Uğur Mumcu gibi cesur araştırmacı gazetecilerin sayısının artmasıdır.

“Gazetecileri bağımsız, cesur olsunlar ki hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, yolsuzlukları yazabilsinler. Bugün bağımsız gazeteciliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var. Hepinizin bildiği üzere Uğur Mumcu, Kırşehir’de dünyaya geldi. Bu da hepimiz için büyük bir onur kaynağıdır. Uğur Mumcu, ülkemizin çok önemli bir aydınıydı. Aydınların da en önemli özelliği öngörülü olmalarıdır. O, yılla öncesinden birçok konuda uyardı herkesi. Sadece onun yazdıkları okunsa, uyarıları dikkate alınsaydı yakın zamanda ülkemizde yaşanan birçok sıkıntı, felaket yaşanmazdı. Uğur Mumcu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Gördüklerini, bildiklerini, duyduklarını” meslek ilkeleri doğrultusunda ve halktan yana samimiyetle yazdı. İnsanca yaşamın savunucusu büyük gazeteci Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 29. Yılında bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Uğur Mumcu Basın Anıtına karanfiller bırakıldı. (HABER MERKEZİ)