Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu, başyazarı Şevket Güner “Gazeteci Şevket Güner’le Kırşehir” kitabının ikinci baskısı çalışmaları nedeniyle gittiği İstanbul’da ziyaret ettiği Ahilik Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı’nda Ahilik Kaftanı giydirilip, şet kuşatıldı.
Ahilik Araştırma Vakfı yönetim kurulu daha önce aldıkları kararla bu yıl Eylül ayında gerçekleştirilen Ahilik Haftası”nda Ahilik Kaftanı giydirilip Şet Kuşatılmasını kararlaştırdıkları gazetemiz kurucusu, gazeteci Şevket Güner için İstanbul’daki Vakıf Genel Merkezinde bir tören düzenlendi Törene Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Prof. Dr. Hüsnü Özek, Prof. Dr. İlhan Şahin, Prof. Dr. Bektaş Yıldırım, Dr. Erol Ülgen, Dr. Erdal Ahat ve Mehmet Mermer’in davetli olduğu çok sayıda Kırşehirli hemşehrimiz katıldı.
Ahilik Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı yöneticisi Süleyman Demir, burada yaptığı açıklamada, “Kırşehir’de çırak olarak girdiği gazetecilik mesleğinde yarım asra yakın mesleğinde Kırşehir’de hizmet eden, mesleğinde zirveye ulaşmış, duayeni olmuş Şevket Güner ağabeyimize bugün burada sizlerin huzurunda Ahilik Kaftanı giydirip şet kuşatıyoruz. Kurduğu Kırşehir Çiğdem Gazetesi Kırşehir’e güzel hizmetler vermiş, halen de vermeye devam ediyor. Kırşehir için büyük fedakârlıklar yapan, güzel hizmetlerde bulunan Şevket ağbimize bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyoruz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)