Kırşehir’de yıllarca Devlet Hastanesi ve Doğumevi Hastanesi olarak hizmet veren ve geçtiğimiz yıllarda yıkılan binaların arasında bulunan devasa bazı çam ağaçlarının önceki gece kesilerek yerle bir edilmesi tepkilere neden oldu.
Uzun yıllar Kırşehir halkına hastane olarak hizmet verdikten sonra yıkılan eski Devlet Hastanesi bahçesindeki ağaçların bir kısmının kuruduğu ve kesilmesi için işaretlendiği öğrenilirken, kurumamasına rağmen 50-60 yıllık devasa çam ağaçlarının bir akşam üstü, üstelik mübarek Ramazan ayında kesilmesini üzüntü ile karşılayan vatandaşlar, bu konuda gazetemize gelerek tepkilerini şöyle dile getirdiler:
“Bir ağaç kolay yetişmiyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılarak hizmete sunulan Diş Hastanesi’nin civarında bulunan ve bundan 50-60 yıl önce Devlet Hastanesi’nde ve Doğumevi Hastanesi’nde görev yapan başhekim, doktor ve sağlık çalışanlarının emekleri ile dikilen ve bakılarak bugünlere gelen devasa çam ağaçlarının bir akşamüstü apar topar kesilmesine anlam veremedik. Üstelik bu kesimin mübarek Ramazan ayında olması da ayrı bir üzüntü kaynağı oldu. Bir fidan dikip büyütmeyenlerin yıllardır bakılarak bugünlere ulaştırılan ağaçları kim niye kesti bilmiyoruz. Bu konuda Sayın Valimiz İbrahim Akın’ın bilgisi var mı onu bilmiyoruz. Eğer Sayın Valimizin bilgisi olsaydı biz inanıyoruz o da buna asla izin vermezdi. Yazık ettiler yılların ağaçlarına.” (HABER: SALİH GÜNER)