Kırşehir’in bilinen ailelerinden Recep Baycan ve Firdevs Baycan’ın oğlu, Kırşehir eski Belediye Başkanlarından Orhan Baycan’ın ve Kırşehir eşrafından Kayhan Baycan’ın kardeşi, emekli öğretmen İlhan Baycan’ın ağabeyi iş adamı Erhan Baycan ikamet ettiği Bursa’da geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti. 
Erhan Baycan 2 Nisan 1938’de Kırşehir’de doğdu. İlk ve orta öğretimini Kırşehir’de tamamladı. 1955 yılında Kabataş Erkek Lisesi’ni, 1960 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirip makine mühendisi oldu. 1960-1961 yıllarında Almanya’da, Hannover Teknik Üniversitesinde alüminyum teknolojileri üzerinde eğitim gördü. Askerliğini yedek subay olarak Kars’ta yapan Erhan Baycan, askerlik sonrası Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunda “Bullpup&Sidewinder Roket Üretimi”nde ,1966 yılına kadar çalıştı. Devlet Planlama Teşkilatı İkinci 5 Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Metal ve Madeni Eşya konusunda görev aldı. Türkiye’de ilk “Alüminyum Eloksal Tesisi”ni ve Hafif Metal Limited Şirketini kuran Erhan Baycan, 1969’dan başlayarak ilk yüzey işlem tesisleri üretimi girişimleriyle ülkemizde “kapalı ekonomi” döneminde yarattığı stratejik çözümlerle önemli katkılarda bulundu. 
2003 yılında Bursa Serbest Bölgesinde ihracata dönük EST Limited Şirketini kurarak, sıcak galvaniz sektörüne destek üretimleri ve monoblok yüzey işlem proses tankları imalatı yaparak yurt içi talepleri karşıladı, ülke ihracatına katkıda bulundu. 2008’de Asit Odası, Atık Gaz Toplama ve Gaz Yıkayıcı -( Micha Fayat -İzmir TR ) üretimini gerçekleştirdi. 2012’de, EstGal A.Ş. ile Türkiye’de modern, anahtar teslimi Sıcak Galvaniz Tesisleri yapımına başladı, 2013’te kurduğu Sapan ve Halat Fabrikası (EstHalat) ile uluslararası kalitede ilk yerli üretimi gerçekleştirdi.
Neşeli, insancıl, yardımsever, ince düşünceli, çalışkan, başarılı ve Kırşehir sevdalısı bir insan olarak temayüz etmiş olan Erhan Baycan evli ve üç çocuk babasıydı. 
Erhan Baycan, 25 Kasım 2020 Çarşamba günü Bursa Hamitler Mezarlığında yakınlarının katıldığı bir törenle defnedildi.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Erhan Baycan’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. (HABER: BEYHAN BALLI)