Kırşehir’deki Engelli kardeşlerimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
Vali İbrahim Akın ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün özel kardeşlerimiz olarak değerlendirdiğimiz engelli bireylerin daha iyi bir yaşam ve gelecekle ilgili beklentilerini ifade etme fırsatı bulduğu anlamlı bir gün olduğunu söyledi.
Başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere tüm insanlara sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmanın hayatı daha da güzelleştireceğine inandığını belirten Vali İbrahim Akın, “İnsani ve evrensel değerleri üstün tutan kadim bir medeniyete sahip olan Türk Milleti hiçbir ayrım yapmadan her ferdini kucaklamaktadır. Bu büyük ailenin tüm fertlerinin kendini ifade edebilmesi, üretime katkıda bulunması ve sosyal hayatın ayrılmaz bir parçası olması bizleri mutlu etmektedir.  Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde yaşamaları, günlük hayata daha aktif şekilde katılmaları için gerekli yasal düzenlemeleri uygulamaya koymuştur. Devletimizin eğitimden sağlığa, sosyal yardımlardan istihdama kadar pek çok alanda sağladığı destek engelli vatandaşlarımızın daha kaliteli yaşam standartlarına ulaşmasını sağlamaktadır.” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu öncülüğünde gerçekleştirilen ziyaret, Vali engelli kardeşlerimizle sohbet etmesi ile sona erdi.  (HABER MERKEZİ)