Engelsiz Yaşam Merkezi sakinleri ile Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği üyeleri Engelliler Haftası nedeniyle Vali İbrahim Akın’ı ziyaret ettiler.

İlk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu başkanlığındaki Engelsiz Yaşam Merkezi sakinlerini kabul eden Vali İbrahim Akın daha sonra Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan ve beraberindeki özel kardeşlerimizle görüştü

Özel kardeşlerimizin ziyaretleri sırasında konuşan Vali İbrahim Akın, devletimizin engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını sağlamak için önemli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs günleri arasında Engelliler Haftası olarak çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Engelli kardeşlerimizin geleceğe güvenle bakan bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmesi toplumun tüm kesimlerinin duyarlı yaklaşımıyla mümkündür. Engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta daha çok varlık göstermeleri şüphesiz toplumsal yapımızı daha da güçlendirecektir. Zaten millet olarak sahip olduğumuz kültür ve değer yargılarımızda bizlere sorunlarımızı kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu içerisinde çözmeyi öğütlemektedir. Özel kardeşlerimize kapımız her zaman açıktır. Sizlerin sadece bugün değil her gün yanınızdayız. Onlarla sürekli bir araya gelerek sorunlarını dinliyoruz." dedi.

Ziyaret Vali Akın’ın, engelli vatandaşlarımızı dinlediği ziyaret, ilimizde engellilere yönelik olarak yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)