Başkan Ekicioğlu’ndan Engelliler Haftası mesajı:

“Engelli kardeşlerimiz sadece bu haftada değil, 365 gün hatırda tutulmalı”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, engellilerin sadece bu haftada değil 365 gün hatırda tutulması gerektiğini söyledi.

Engelli bireylerin çalışma hayatına katılmaları için merkezi yönetim tarafından da pozitif ayrımcılık uygulanarak onların istek ve taleplerinin dikkate alınması gerektiğini belirten Başkan Ekicioğlu, mesajında şunları ifade etti:

“Engelli bireylerimizin fiziksel çevreye erişim noktasında sivil toplum kuruluşları ile birlikte tüm kurumlar ortak çalışmalı ve onların yaşam ve hareket alanlarında kolay hareket etmeleri için çalışmalar yapılmalıdır. Engelli bireylerimizin çalışma hayatına katılmaları için merkezi yönetim tarafından da pozitif ayrımcılık uygulanmalı ve onların istek ve talepleri dikkate alınmalıdır. Engelli sporcularımız hem altyapılarda hem de bireysel ve takım sporları açısından ödenek bulmakta ve sporcu yetiştirmekte kesinlikle çok zorlanıyorlar. Bu konuda da gerekli açılımların yapılmasını önemsiyoruz. Engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması anlamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağlıklı bir altyapı oluşturması gerekir.

“Eğer azim ve kararlılıkla yola çıkılırsa, engelli kardeşlerimizin önlerindeki engelleri rahatlıkla aşabildiklerini düşünüyorum. Parlamentoda da zaman zaman engellilerle ilgili toplantılar yapıldığına tanık oluyoruz ve Engelliler Haftasında da onları bir şekliyle anıyoruz ama işi sadece bir haftaya indirgemek, 365 günü bir haftaya indirgemek gibi bir kolaycılığa siyasetin de kaçmaması lazım. Engellilerin yaşadığı sorunlar ciddi. Kent içinde gezmekten, kent içinde gezerken ihtiyaçlarını gidermekten, evden çıkmaktan, eve gelmekten, ulaşım aracına binmekten, iş bulamamaktan tutun hemen hemen hayatın her alanında pek çok sorun var ve bu sorunların aşılması için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Sadece seçim dönemlerinde değil, hayatın hemen hemen her aşamasında eğer bir engelli bir sorunla karşılaşıyorsa o sorunu çözmek hepimizin vicdani görevidir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (HABER MERKEZİ)