Başkan Ekicioğlu’ndan Engelliler Haftası Mesajı:
“Engellerin ortadan kalktığı bir dünya diliyorum”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Engelli olmanın bir tercih olmadığını, aksine herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Başkan Ekicioğlu, yayınladığı mesajda şunları söyledi:
“Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli gösterge, eşit hak ve özgürlüklere sahip olarak doğan insanların, yaşamlarını da eşit koşullar altında; dil, din, ırk ayrımı gözetilmeksizin herkesin eşit haklardan yararlandırılmasıdır. Sosyal devlet ilkesi, yaşlı-genç, engelli-engelsiz tüm vatandaşlarımıza ayrım gözetilmeksizin bu koşulların sağlanmasının güvencesidir.
“Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engellilerimizin, sorunlarının çözümü, haklı beklentilerinin, üretken ve katılımcı bir yaşam sürmeleri amacıyla gereksinimlerinin karşılanması noktasında hepimize önemli görevler düşmektedir.
“Birey olarak, engelli vatandaşlarımızı toplumdan dışlamak yerine, onlara yardımcı olmak, her zaman ihtiyaç duydukları sevgi ve şefkati göstermek ve herhangi bir eksiklik hissetmeden yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden olmalıdır. Bilinmelidir ki; herkes, her şeyden önce insandır.
“Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümlerin, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden olduğu unutulmamalıdır. Unutmayalım ki engelli olmak bir tercih değildir ve herkes engelli adayıdır. Engellerin ortadan kalktığı bir dünya arzusuyla, bütün engelli yurttaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)