Milletvekili Kendirli’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

“Engeli bireylerin yaşama 
sevincini kaybetmeden 
yaşamalarına katkı sunuyoruz”  

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Engeli olan bireylerin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmelerine katkı sunmanın herkesin görev ve sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Milletvekili Mustafa Kendirli, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“3 Aralık Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Engeli olan bireylerin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çalışmak, toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdandır. Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.
“Bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için hükümetimiz her türlü imkânı seferber etmiştir. Bu anlamda hükümetimizin temel hedefi; engellilerimizin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik olarak; eğitim, sağlık, istihdam, kültür, sanat ve ulaşılabilirlik gibi temel sorun alanlarında, engellilerin ayrımcılığa maruz kalmadan fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler haline getirmektir
 “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu ile  Bu çerçevede sosyal devlet ilkesini çok daha aktif, çok daha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, engelli kardeşlerimize hemen hemen her alanda kolaylıklar sağlanmıştır. Elbette ki, engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle toplumun her kesimi, her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli olduklarını göstermelidir. Bu düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)