Vali İbrahim Akın’dan 177. yıldönümü mesajı:

Emniyet Teşkilatımız, verdiği üstün hizmetlerle daima milletimizin takdirini ve sevgisini kazanmıştır”

Vali İbrahim Akın Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yıldönümünü kutladı.

Gücünü kanunlardan, halkımızın verdiği destekten ve vatan sevgisiyle yoğrulan yüksek vazife anlayışından alan Emniyet Teşkilatı’nın günümüzde ortaya çıkan yeni suç türlerine karşı eğitimli personeli, çağın gereklerine uygun araç gereç donanımıyla, en ileri teknolojiyi kullanarak suç ve suçlularla mücadelesini etkin bir şekilde sürdürdüğünü belirten Vali İbrahim Akın, yayınladığı kutlama mesajında şunları ifade etti:

Köklü devlet geleneğimizin temel kurumlarından birisi olan ve Cumhuriyetimizin kuruluşuyla yapısını da daha da güçlendiren Türk Polis Teşkilatı, devletimizin bekası, milletimizin huzuru, toplumun birlik ve beraberliğinin korunması için 177 yıldır fedakârca hizmet vermeye devam etmektedir.

“Engin tecrübesi ve bilgi birikimiyle ülkemizde emniyet ve asayişin sağlanması, suçun önlenmesi, suçluların yakalanması, halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için zaman mefhumu gözetmeksizin çalışan Emniyet Teşkilatımız, verdiği üstün hizmetlerle daima milletimizin takdirini ve sevgisini kazanmıştır.

  • Gücünü kanunlardan, halkımızın verdiği destekten ve vatan sevgisiyle yoğrulan yüksek vazife anlayışından alan Emniyet teşkilatımız, günümüzde ortaya çıkan yeni suç türlerine karşı eğitimli personeli, çağın gereklerine uygun araç gereç donanımıyla, en ileri teknolojiyi kullanarak suç ve suçlularla mücadelesini etkin bir şekilde sürdürmektedir.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunmasının yanı sıra devletimizin tüm kurumlarıyla topyekûn mücadele yürüttüğü salgın sürecinde Emniyet Teşkilatımız yine ön saflarda yer alarak zorlu bir görevi başarıyla sürdürmüştür.

Günlük yaşantımızda karşılaştığımız her suç, toplumsal bir olaydır. Çözümü de yine toplumun içindedir. Bu sebeple toplumda huzur ve güven ortamının sağlanmasında polisimizin tek başına görevini yerine getirmesi yeterli değildir. Emniyetin sağlanması, kanunların uygulanması ve suçluların yakalanmasında vatandaşlar olarak bizlere de büyük görevler düşmektedir. Milletimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da polisimize her türlü desteği vererek, yardımcı olacağından şüphemiz yoktur.

Bu duygularla, Kuruluşunun 177. Yıldönümünde tüm teşkilat mensuplarımızın gününü içtenlikle kutluyorum. Vazife uğruna şehit düşen tüm polislerimizi rahmetle anarken, gazi polislerimize de şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin dört bir tarafında aziz milletimizin huzuru için gece gündüz demeden canı pahasına görev yapan tüm polislerimize görevlerinde başarılar diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)