Büyük Önder Atatürk’ün bütün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Cumartesi günü coşkuyla kutlayacağız

EGEMENLİĞİMİZİN 102. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAĞIZ

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” Mustafa Kemal ATATÜRK”

Bir milletin kaderinin değiştiği gün 23 Nisan, 1922'den itibaren Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Ulu Önder Atatürk bu anlamlı günü bütün çocuklara armağan etti. Türkiye'nin ilk milli bayramı 23 Nisan Cumartesi günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecekte imza atacağı büyük başarılar için, geleceğin büyükleri olan çocukları önceden sadece onlara özel bir bayramla ödüllendirdiği, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanlarının barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl coşkuyla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıldönümü kutlamaları Cumartesi günü Kırşehir’de saat 09.30’da Cacabey Meydanı önündeki Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunmasıyla başlayacak.

Öğrenci gruplarının da hazır bulunacağı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekilecek.  Ayrıca bütün ilk ve ortaokul müdürlükleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemine uygun şekilde kutlamalar yapacak.

23 Nisan Cumartesi günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle saat 10.30’da 30 Ağustos İlkokulu öğrencileri Vali İbrahim Akın’ı; Muharrem Sayan İlkokulu öğrencileri Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu; Hürriyet İlkokulu öğrencileri de İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ı ziyaret ederek, temsili olarak makama oturacaklar.

23 Nisan kutlamaları çelenklerin sunulmasının ardından saat 11.00'de Kent Park’ta devam edecek. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Öğrenciler adına yapılacak konuşmaları, anaokulu öğrencilerinin gösterisi izleyecek. Şiirler okunacak, jimnastik gösterisi, ulusal halk oyunları gösterisi, yerel halk oyunları gösterisi ve final gösterileri ile devam edecek kutlamalar çocuk korosu müzik dinleti, geleneksel çocuk oyunları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı nedeniyle açılan stantların gezilmesi ile bayram kutlamaları sona erecek.

Bu arada Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resmi daire, özel kuruluşlar, müesseseler, askeri birlik, kurum ve kuruluşlar bayraklarla donatılacak, gece de aydınlatma yapılacak. (HABER: BEYHAN BALLI)