Vali Mete Buhara:

“Dünyanın en büyük

 sorunu çevre kirliliği”

Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk başkanlığındaki heyet Vali H. Mete Buhara’yı ziyaret etti.

Vali H.  Mete Buhara, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, günümüzde dünyanın en büyük sorunlarından birisinin çevre kirliliği olduğunu söyledi.

Gelecek kuşaklara daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre bırakmanın önemine değinen Vali H. Mete Buhara, “Çevre sorunlarına dikkat çekmek ve kamuoyunda çevre bilinci oluşturmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle her yıl 5 Haziran gününü içine alan haftanın ‘Türkiye Çevre Haftası’ olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ‘Sıfır Atık’ olarak belirlenen temayla, Türkiye Çevre Haftası etkinliklerinin toplumda çevreye karşı duyarlılığı ve farkındalığı arttırmasını temenni ediyorum.” dedi.

Sırrı Kardeş İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, küçük çevre müfettişleri İdil ve Yusuf’un Vali Buhara’ya fidan hediye ettiği ziyaret, Vali Buhara’nın Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)