5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Necmettin Şeker başkanlığındaki heyet Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Necmettin Şeker ve beraberindeki heyet, çevre konusunda yapılan çalışmalara verdiği destekten dolayı Vali Necati Şentürk'e teşekkür ettiler.
Vali Necati Şentürk, Dünya Çevre Günü’nün gerek dünya ülkeleri gerekse ülkemiz için önemli gelişmeler sağlanması ve çevrenin olumsuz yönde etkilenmemesini bertaraf edici önlemlerin alınması yönünden oldukça önemli olduğunu söyledi.
Çevremizi temiz tutmanın sağlıklı bir yaşam sürdürmedeki önemine değinen Vali Necati Şentürk, “Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı son dönemlerde yükselen değerlerden bir tanesi. İnsan suyundan, toprağından, havasından emin olduğu bir çevrede yaşamak ister. Çevre, son derece önemli bir kavramdır. Temiz, yeşil, yaşanabilir bir çevreyi gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Bunun için de toplumda çevre bilinci konusunda bir farkındalık oluşturulması gerekmektedir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde görülen muhtelif hastalıkların sebebi çevrenin sömürülmesidir. Çevreyi kirletmemek için doğa dostu unsurlar kullanılmalıdır. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmanın önemi her geçen gün daha da artıyor. Dünya Çevre Günü kapsamında, çocuklarımızın çevreye duyarlı birer vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla çocuklarımıza çevre ve çocuk ajandası ile şapka hediye ediliyor. Ayrıca bu yıl okullarda çevre bilincinin oluşması konusunda ağırlık verdik. İlimizde çevre kirliliğini önlemede ilk yapmamız gereken ormanlık alanların sayısını artırmaktır. Dünyamız için yaklaşan tehlikelere karşı doğal kaynaklarımızı yerli yerinde kullanmamız gerekiyor. Bu itibarla, Dünya Çevre Gününü kutluyorum” dedi.
Ziyaret, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Necmettin Şeker'in Vali Necati Şentürk'e Dünya Çevre Günü etkinlikleri hakkında bilgiler vermesi ile sona erdi.
HABER MERKEZİ